Έκτακτα μέτρα ζητούν οι εργαζόμενοι για τη σημερινή εφημερία του «Αττικόν» – Δεκάδες τα ράντζα

0
366

Τη λήψη έκτακτων μέτρων από το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» για την εφημερία του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο, «από τις 4 το μεσημέρι η γενική εφημερία του «ΑΤΤΙΚΟΝ» έχει μπλοκάρει. Έχουν ήδη πληρωθεί όχι μόνο όλες οι κανονικές κλίνες αλλά και τα “ράντζα” στους διαδρόμους (αυτά που ονομάζουν επικουρικές κλίνες)! Ασθενείς με σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία που και αυτή έχει γεμίσει! Πάνω από 750 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δεκάδες παραμένουν στο ΤΕΠ. Πως να συνεχιστεί η γενική εφημερία μέχρι αύριο το πρωί;»

«Γιατροί και προσωπικό είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη για το αδιέξοδο της γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο, έχουμε προτείνει λύσεις αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Κινδυνεύουν ζωές! Να ληφθούν έκτακτα μέτρα τώρα με ευθύνη του Υπ. Υγείας και του ΕΚΕΠΥ για τη γενική εφημερία. Το ΕΣΥ οφείλει να αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως ανθρώπους και όχι ως ζώα», σημειώνει το Σωματείο.

Νίνα Κομνηνού

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here