back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολιτικές αναταράξεις ενόψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Διαρκείς αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ποτάμι

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, νωρίς το πρωί την Τρίτη, ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι, ο Σπύρος Δανέλλης δεν ανήκει στο κόμμα και ότι, θα τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η τοποθέτηση του κ. Τσιόδρα έγινε μετά την απάντηση που έδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Δανέλλης στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Κατόπιν τούτου είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι και ότι θα τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας», η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Τσιόδρα, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν αλλάζει η στάση του Ποταμιού για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως είπε υπάρχει ένα πολιτικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση για την διαγραφή του κ. Δανέλλη θα ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Σπ. Λυκούδης: Επηρεάζει το Ποτάμι η απόφαση Δανέλλη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ποτάμι να μην στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών άφησε ο Σπύρος Λυκούδης. «Σαφώς επηρεάζει η στήριξη Δανέλλη στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη ο βουλευτής του Ποταμιού παρατήρησε ότι «όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης στον παρόντα χρόνο και στο μέλλοντα».

Ερωτηθείς για το αν θα διαγραφεί ο κ. Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε ότι «όταν ένας μη κυβερνητικός βουλευτής περνάει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτομάτως επέρχεται μια ρήξη. Δεν είναι τιμωρία ή θυμός, είναι μονόδρομος, είναι προφανή αυτά τα πράγματα».

Όσον αφορά, τέλος, τη δική του θέση ο κ. Λυκούδης είπε ότι «εγώ από την πρώτη στιγμή είπα, και δεν έχω μετακινηθεί καθόλου, ότι εγώ τη βρίσκω θετική, αλλά εάν αυτή μου η θετική στάση μεταφραστεί σε ψήφο αυτό δεν μπορεί παρά να είναι συναρτημένο από το πώς θα έρθει, το χρόνο που θα έρθει κτλ.».

Αμυράς: Θα διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης

Τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο κ. Δανέλλης αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, οπότε πλέον δεν ανήκει στο κόμμα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα