back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψήφος εμπιστοσύνης και Συμφωνία Πρεσπών, θρυαλλίδα εξελίξεων στο “Ποτάμι”

Διαβάστε επίσης

Καταλύτης εξελίξεων, αποδεικνύεται για το Ποτάμι, η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης σε συνάρτηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση της το προσεχές διάστημα.

Η θετική ψήφος του Σπύρου Δανέλλη προς την κυβέρνηση και η διαγραφή του από την ΚΟ, δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία σε συνδυασμό με το τοξικό πολιτικό κλίμα, σύμφωνα με στελέχη του Ποταμιού, σίγουρα θα επηρεάσουν την τελική στάση που θα λάβει το κόμμα επί της Συμφωνίας.

Τούτων δοθέντων , η επανατοποθέτηση του Ποταμιού ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρείται σοβαρό ενδεχόμενο και είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο.

Αν και ο επικεφαλής του Ποταμιού , Σταύρος Θεοδωράκης ,δεν άνοιξε τα χαρτιά του κατά την τοποθέτηση του στη βουλή, στελέχη απο το Ποτάμι, μετά την ομιλία Θεοδωράκη, ανέφεραν χαρακτηριστικά, “δεδομένης της αρχικά θετικής στάσης και εφόσον υπάρχει επανεξέταση και αλλάξει κάτι, το θετικό, δεν μπορεί να γίνει αρνητικό, υπαιννισόμενα ως εκ τούτου ότι έρχονται στο προσκήνιο τα άλλα δυο σενάρια δηλαδή , είτε του να δηλώσουν παρών , είτε αυτό της αποχής.

Σύμφωνα πάντα με πηγές, απο το Ποτάμι, περιμένουν να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης , έτσι ώστε ακολούθως ,όπως ανέφεραν σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κομματικών οργάνων να συνεκτιμηθούν όλες οι νέες πτυχές και να ληφθεί η τελική απόφαση ενόψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών .

Προς επίρρωσιν των παραπάνω είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση απόψε στην Βουλή του αντιπροέδρου κ. Γιώργου Μαυρωτά ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το Ποτάμι να επανεκτιμήσει τη στάση του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.  Αν και όπως είπε “η γνώμη μας είναι πως πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, το πολιτικό κλίμα μας επιβάλει να ξαναδούμε τη στάση μας”.

Επίσης χαρακτήρισε χτύπημα κάτω από τη ζώνη την αποσκίρτηση Δανέλλη λέγοντάς πως τέτοιες καταστάσεις δίνουν τροφή σε όσους πλάθουν σενάρια δανεισμού βουλευτών.

Ενδεικτικές σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τόσο του Γρηγόρη Ψαριανού όσο και του Γιώργου Αμυρά, οι οποίοι εξαρχής είχαν ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα εντείνουν τις πιέσεις τους.

«Όλοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική, ενιαία στάση για την Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Μην είστε σίγουροι ότι οι βουλευτές του Ποταμιού, που έχουν εκφραστεί θετικά , ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία , ανέφερε ο κ. Αμυράς.

«Το Ποτάμι δεν έχει καμία δικαιολογία να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ3 ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος  και σημείωσε ότι «Κρατάω αυτό που είχε πει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ότι πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον».

Υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, θεωρεί τη συμφωνία θετική, και από τη διεθνή εμπειρία που έχει ως ευρωβουλευτής, εκτιμά ότι ενδεχόμενη ακύρωση της θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Προιόντος του χρόνου, αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες μένει να φανεί κατά πόσο θα επηρεάσουν την Κοινοβουλευτική παρουσία του Ποταμιού, το οποίο από σήμερα αριθμεί 5 βουλευτές και βρίσκεται στο όριο καθώς, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, κάτω από τον αριθμό των 5, δεν υφίσταται κοινοβουλευτική ομάδα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα