back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πτώση θερμοκρασίας, βορειάδες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια το σκηνικό του καιρού σήμερα

Διαβάστε επίσης

Αισθητή πτώση σημειώνει σήμερα η θερμοκρασία, ενώ ισχυροί άνεμοι, βροχές, καταιγίδες, παγετός και χιόνια στα ορεινά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) παγετός, τοπικά ισχυρός, θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ισχυροί βορειάδες  θα σημειωθούν στο Αιγαίο, τοπικά έως και 9 μποφόρ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νοτιά. Χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη  θα επικρσατήσουν νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα) τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοπι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7  μποφόρ και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κέλσιου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα) πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από -3 έως 05 βαθμούς Κέλσιου ενώ στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κέλσιου και  στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. Στην περιοχή θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 5-7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια κιαι την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιά καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια 200 μέτρα και στα νοτιά 600 μέτρα). Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και την Εύβοια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία από 8 έως 11 βαθμούς Κέλσιου και οι ένεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι το πρωί σε βόρειους 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κέλσιου κια στις βόρειες περιοχές  4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα