back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ.Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης

Διαβάστε επίσης

Με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών, προκάλεσα την ψήφο εμπιστοσύνης. Πήρα το ρίσκο, έχοντας πολιτική τόλμη να ζητήσω καθαρές λύσεις και από τον μέχρι χθες κυβερνητικό μου εταίρο και από το σύνολο της Βουλής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όπως υπογράμμισε: «η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

“Αν για κάτι δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε είναι ότι δεν είχα το θάρρος να αναλάβω στην Βουλή και τον λαό ευθύνες», σημείωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αυτή τη στιγμή στην ΕΕ δεκατρείς κυβερνήσεις λειτουργούν με κόμματα που δεν έχουν την πλειοψηφία. Εγώ δεν κάνω αυτό ζητώ την πλειοψηφία της Βουλής», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης», η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά, φαίνεται ότι ζηλεύετε και τις πρακτικές της ακροδεξιάς όχι μόνο τις θέσεις της και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. και σημείωσε πως με τη ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρέχονται μερικές πολύ χρήσιμες διευκρινήσεις που ξεκαθαρίζουν με τον πιο κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το τοπίο.

“Τι διευκρινίζουν λοιπόν οι γείτονες μας στο κείμενο αυτό, που είναι νομικά δεσμευτικό και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία;

Πρώτον ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας. Και δεύτερον ότι η γλώσσα των γειτόνων μας όπως αναφέρεται στην συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών”, είπε ο κ. Τσίπρας

O πρωθυπουργός σημείωσε ότι επιδόθηκε σήμερα επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε ότι θα υπάρξει όσος χρόνος χρειαστεί για την συζήτηση του θέματος στην Βουλή.

Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στο πρόεδρο της ΝΔ για “ντιμπέιτ”. “Σε οποιοδήποτε κανάλι, ακόμα και στο ΣΚΑΙ να σπάσουμε το εμπάργκο, με οποιονδήποτε δημοσιογράφο, ακόμα και με αυτούς που σας γράφουν τα σκονάκια” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα