back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη τω πολιτών

Διαβάστε επίσης

Η χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα προϊδεάζει για την ένταση και της σημερινής κοινοβουλευτικής αναμέτρησης με επίκεντρο την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο πρωθυπουργός, αλλά και ενόψει της συζήτησης για την συμφωνία των Πρεσπών που θα ακολουθήσει στο Κοινοβούλιο.

Το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ μπροστά στο πολύ πιθανό- όπως φαίνεται- ενδεχόμενο λήψης ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση είναι ότι «μπορεί τον κ. Τσίπρα να τον εμπιστευθούν 151 βουλευτές για να σχηματίσει μία κυβέρνηση “κουρελού”, έχει χάσει όμως προ πολλού την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η ΝΔ θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι όποιος δώσει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης «ψηφίζει» και τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η προσπάθειά της θα επικεντρωθεί μέχρι τέλους στην επιχειρηματολογία ότι όλες οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα προσυνεννόησης των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα επιμείνει παράλληλα στο αίτημα για άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ως μόνη «καθαρή λύση» προκειμένου να αποφευχθούν και οι επιπτώσεις από τη συνέχιση της σημερινής αβεβαιότητας.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης κατέδειξε χθες τόσο τον «σκηνοθετημένο» χαρακτήρα ενός πολιτικού «διαζυγίου» που η ίδια αμμφισβητεί, όσο και τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος να επιδοθούν σε μια «παράσταση» που «βολεύει και τους δύο».

Τα βλέμματα στην αξιωματική αντιπολίτευση στρέφονται πάντως τώρα και προς το Ποτάμι μετά και τις πληροφορίες για δεύτερες σκέψεις που φαίνεται ότι υπάρχουν στην Σεβαστουπόλεως σε σχέση με την τελική στάση στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών των τριών βουλευτών που εθεωρείτο βέβαιο ότι θα έδιναν θετικό ψήφο πριν ανακύψει το ζήτημα με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τον κ. Δανέλλη. Εάν για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν συγκεντρωθούν πάντως 151 ψήφοι είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα κορυφώσει πλέον την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση με αιχμή πάντοτε το αίτημα για εκλογές.

Η Πειραιώς ασκεί δριμεία κριτική στους βουλευτές άλλων κομμάτων που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση και απαντά στο επιχείρημα ότι και η ίδια έχει ενσωματώσει βουλευτές από άλλα κόμματα λέγοντας πως όσοι ζήτησαν να ενταχθούν στη ΝΔ είχαν ανεξαρτητοποιηθεί πολύ καιρό πριν, «σε ανύποπτο χρόνο». Αναφέρουν ότι ο κ. Θεοχάρης για παράδειγμα είχε φύγει από το Ποτάμι 2,5 χρόνια πριν προσχωρήσει στη ΝΔ, ενώ ο κ. Φωτήλας είχε διαγραφεί από τον κ. Θεοδωράκη ένα χρόνο πριν. Γαλάζια στελέχη προσθέτουν εξάλλου πως όλοι ήταν στην αντιπολίτευση και πως «η Ν.Δ. δεν προσπάθησε να διαμορφώσει καμία πλειοψηφία παίρνοντας βουλευτές ούτε βέβαια να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας».

Σε ότι αφορά την κόντρα του Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό για τον νέο υπουργό Άμυνας στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε «σε αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα». «Δεν συνέκρινε ούτε παραλλήλισε τον κ. Αποστολάκη με τον Σπαντιδάκη, αλλά συνέκρινε την πράξη τοποθέτησής τους, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στη Μεταπολίτευση», λένε στη ΝΔ και υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας «παραποίησε» τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα