back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: «Μεγάλο θεσμικό πρόβλημα» μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Για «μεγάλο θεσμικό πρόβλημα» που δημιουργείται μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ακόμα και αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς πλέον δεν υπάρχει η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτή δεν μπορεί να δημιουργηθεί από μεμονωμένους βουλευτές, έκανε λόγο η πρώην υπουργός, τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, είπε «αν θέλει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, να ξέρει ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να το δεχθεί. Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής αναγνωρίζουν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και οι επιτροπές σχηματίζονται, ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων».

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι αν δεν διαμορφωθεί απόλυτη πλειοψηφία, τότε θα υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα.

Επιτέθηκε δε στον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι αυτός έδωσε το στυλό στον Τσίπρα και τον Κοτζιά να υπογράψουν, ενώ σήμερα κάνει το Μακεδονομάχο. Εκτίμησε πάντως ότι η συμφωνία έχει αυξημένες πιθανότητες να κυρωθεί, και ο Καμμένος έχει ουσιαστική ευθύνη γι’ αυτό.

Σε σχέση με την στήριξη που φαίνεται ότι θα παράσχουν βουλευτές της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, η πρώην υπουργός είπε «δεν είναι ίδιο να φεύγει βουλευτής από κόμμα της αντιπολίτευσης, να γίνεται ανεξάρτητος και μετά να πηγαίνει σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, με αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που καταγγέλλουμε είναι ότι ο Τσίπρας πήρε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, και αυτό είναι θεσμικά άτοπο».

Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική Μητσοτάκη στη Βουλή, για την τοποθέτηση Αποστολάκη στο υπουργείο Άμυνας, συγκρίνοντάς την με την υπουργοποίηση Σπαντιδάκη επί χούντας, η πρώην υπουργός είπε ότι «αυτό που ήθελε να αναδείξει ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν η σύγκριση, αλλά το γεγονός ότι από τη μεταπολίτευση και μετά, ακριβώς επειδή σε αυτά τα θέματα υπάρχει ευαισθησία, είναι άγραφος νόμος η διάκριση της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας. Η στρατιωτική ηγεσία στέκεται πάνω και πέρα από τα κόμματα, και όταν αυτή γίνεται πολιτική, υπάρχει θέμα. Τον τιμώ τον Αποστολάκη, αλλά έκανε λάθος».

Αναφερόμενη στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι την είχε βρίσει χυδαία όταν είχε κάνει το ταξίδι στην Τουρκία.

«Με είχε αποκαλέσει πράκτορα των Τούρκων, και πήγα στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή. Όταν η μήνυση ήρθε στη Βουλή, έκανε δήλωση ότι κρύβεται πίσω από τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, και δεν ήρθε στο δικαστήριο, κρυβόμενος στο υπουργιλίκι του. Τότε είπα ότι είναι κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη. Έτσι λέμε τις χοντρές κότες στην Κρήτη. Χθες ο κ. Καμμένος με είπε κομματάρχη του Ερντογάν. Κατέθεσα μήνυση και τώρα που δεν είναι υπουργός, δεν μπορεί να κρυφτεί στο υπουργιλίκι και θα πρέπει να παραστεί στο δικαστήριο», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα