back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μετατρέπονται οι Στοές του Αρσακείου υπό την κοινοπραξία Bluehouse Capital και Legendary Food

Διαβάστε επίσης

Κοινή προσφορά για την μίσθωση των Στοών Αρσακείου στο κέντρο της Αθήνας κατέθεσαν τελικά η Bluehouse Capital και η Legendary Food.

Πρόκειται για την κοινοπραξία  της επενδυτικής εταιρείας Bluehouse με τον όμιλο Φάις καθώς και της κοινοπραξία Legendary Foods, στην οποία είχε σημαντικό ρόλο ο επιχειρηματίας Αρης Κεφαλογιάννης.

Το επενδυτικό σχήμα σχεδιάζει την ανάπτυξη  εντός των στοών σύγχρονων αγορών τροφίμων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα των μεγάλων Food Galleries, αλλά και χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας με παράλληλη διατήρηση των εμπορικών καταστημάτων που έχουν ήδη μακροχρόνιες μισθώσεις.

Το σκεπτικό εδράζεται στο έλλειμμα τέτοιων αναπτύξεων στην πρωτεύουσα παρά τη μεγάλη αύξηση των ξένων επισκεπτών και την ύπαρξη υποβαθμισμένων δημόσιων μόνο αγορών όπως αυτές στην οδό Αθηνάς. Ιδιοκτήτης των δύο στοών, ευρύτερα γνωστών ως Στοά του Βιβλίου και Στοά Ορφέως, είναι η «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία», το διοικητικό συμβούλιο της οποίας έχει εισέλθει στη φάση της τελικής αξιολόγησης της κοινής προσφοράς των επενδυτών .

Στους όρους του διαγωνισμού προβλέπεται η μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας 10.000 τετραγωνικών μέτρων, στις ρημαγμένες πλέον εμπορικές στοές Αρσακείου – Ορφέως και Βιβλίου. Πρόκειται για τις δύο στοές του Αρσάκειου Μεγάρου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου του δήμου Αθηναίων.

Τα περισσότερα καταστήματα τόσο στη Στοά του Βιβλίου όσο και στη Στοά Αρσακείου – Ορφέως είναι πλέον άδεια, καθώς από τους περίπου 65 χώρους που λειτουργούσαν στο παρελθόν σήμερα είναι μισθωμένοι περί τους 15.

Σημειώνεται πως ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο και ειδικά το Καυταντζόγλειο Μέγαρο ως διατηρητέο μνημείο.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα