back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Την έκδοση του Καντέρ θα ζητήσει από τις ΗΠΑ η Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Φουντώνει η κόντρα του Ενές Καντέρ με την τουρκική κυβέρνηση, καθώς ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας θα ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του στην χώρα.

Ο Καντέρ ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και θεωρεί πως αυτός είναι ο λόγος που μπήκε στο στόχαστρο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, που έγινε στη γειτονική χώρα το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ “Daily Sabah”, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας αναμένεται να ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του σέντερ των Νικς στην χώρα, λόγω της στήριξής του στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει τρομοκράτη και τον θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» ο Καντέρ κατηγορείται πως συμμετείχε στη συνομωσία, που οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα. Το τουρκικό διαβατήριο του παίκτη των Νικς έχει ακυρωθεί, με τον δυναμικό σέντερ να βρίσκεται με πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ έπειτα από πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2016, όταν η Τουρκία αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες στον παίκτη των Νικς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα