back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζηανέστης (ΕΛΚΕΘΕ): «Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στο Μάτι»

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στο Μάτι» επιβεβαιώνει ο κ. Γιάννης Χατζηανέστης χημικός ωκεανογράφος και διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στο έδαφος και στο νερό της περιοχή εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες, ως κατάλοιπα της φονικής πυρκαγιάς του περασμένου Ιούλιου. 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Χατζηιωάννου ο κ. Χατζηανέστης  σημείωσε ότι το ΕΛΚΕΘΕ έχει κάνει μετρήσεις στον θαλάσσιο χώρο στις αρχές Αυγούστου και επαναλήφθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου μετά από έντονη βροχόπτωση.

Από τις μετρήσεις δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό, επομένως,  όπως ανέφερε ο κ. Χατζηανέστης «θεωρούμε ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον θαλάσσιο χώρο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Με βάση όλες τις μετρήσεις που έχουν γίνει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην ουσία όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε, δημιουργήθηκε στον αέρα και δευτερογενώς στη θάλασσα. Από τη στιγμή που οι μετρήσεις στην θάλασσα ήταν εντελώς φυσιολογικές, δεν μπορούμε να πούμε ότι επηρεάστηκαν θαλάσσιοι οργανισμοί».

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα