back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ΝΔ, η σύνθεση των επιτροπών της Βουλής και η πρόταση Τσίπρα για debate

Διαβάστε επίσης

Για «τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» μιλούν στη ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και επιμένουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών.

Εκτιμούν παράλληλα ότι, δεν μπορεί πολιτικά να αντέξει πέραν του προσεχούς Μαΐου και επιμένουν να προβάλλουν ως μόνη λύση τις εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι στην Πειραιώς συνδέουν με εκλογές ακόμη και την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate.

«Αν με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να μας πει ότι οι εκλογές έρχονται άμεσα, ας τις προκηρύξει», σημειώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «συνηθίζεται τα debates να τα θυμούνται οι πολιτικοί όταν επίκειται η ήττα τους». «Καλοδεχούμενες και οι εκλογές και το debate», προσθέτουν.

Η προσοχή της ΝΔ στρέφεται πάντως τώρα, ενόψει και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, στο ζήτημα της σύνθεσης των επιτροπών στη Βουλή για το οποίο απηύθυνε άλλωστε προειδοποίηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή του ομιλία. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 145 βουλευτές, όχι 151 και οι ΑΝΕΛ -η επίσημη έκφραση τους τουλάχιστον- βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση», σημειώνουν στην Πειραιώς, ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στην ομιλία του ότι θα είναι «de facto μία κυβέρνηση μειοψηφίας».

«Σε όλες τις επιτροπές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ζητεί και να λαμβάνει τη στήριξη άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να περνάει τα νομοσχέδια», τονίζουν στην Πειραιώς και προσθέτουν ότι «έτσι θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές, με συγκυριακές πλειοψηφίες».

Σε ότι αφορά τέλος την ρηματική διακοίνωση στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι «δεν αλλάζει απολύτως τίποτε» και επιμένουν ότι «μόνη αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει ”μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα