back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε τροχιά επαναλειτουργίας το «Κάνιγγος 21»

Διαβάστε επίσης

Στη Zeus International περνά έπειτα από εννέα χρόνια που παρέμεινε, το «Κάνιγγος 21» επί της οδού Χαλκοκονδύλη.

Το ακίνητο στην πλατεία Κάνιγγος, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο αλλά παραμένει κλειστό από το 2010, «περνά» μέσω διαγωνισμού στην εταιρεία Zeus International.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham στην πλατεία Καραΐσκάκη και το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα.

Η Zeus, μαζί με την Chnaris Hotel Management ήταν κατά τις πληροφορίες οι δύο προτιμητέοι επενδυτές του σχετικού διαγωνισμού για την επαναλειτουργία της μονάδας.

Το ακίνητο είχε βγει στο διαγωνισμό για μακροενοικίαση 30 ετών, με ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 21 χιλ. ευρώ. Το επταόροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 3.516τ.μ., διαθέτει 77 δωμάτια και άδεια χρήσης ξενοδοχείου με προδιαγραφές τεσσάρων αστέρων. Όπως λένε οι πληροφορίες, εν αναμονή και των τελικών ανακοινώσεων, θα λειτουργήσει ξανά ως μονάδα τεσσάρων αστέρων, πιθανότατα μέσα στη φετινή χρονιά.

Πρόκειται για ακόμη μια επενδυτική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, απόρροια της τουριστικής ανάκαμψης της πρωτεύουσας.

Στην αγορά της Αθήνας ακόμη, στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το Esperia Palace και την επαναλειτουργία του με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων. H Yasbek Hotel Establishment σε συνεργασία με τη Marriott, ο ισραηλινός όμιλος ξενοδοχείων Fattal και ο όμιλος Accor έχουν φάκελο για την απόκτηση του. Τον Ιούνιο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και το νέο ξενοδοχείο της Intrakat στην οδό Κολοκοτρώνη. Για το διατηρητέο τριώροφο κτίριο έχει υπογραφεί μίσθωση 20 χρόνων με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα