back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη μέγγενη της Συμφωνίας των Πρεσπών τα κόμματα του Κέντρου

Διαβάστε επίσης

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Ποτάμι και τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη και με την συμμετοχή των Ευρωβουλευτών του κόμματος προκειμένου να συζητήσει και να συνεκτιμήσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι ενόψει της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πηγές από το Ποτάμι, αναμένεται να εξετασθεί το ενδεχόμενο, εάν οι 5 βουλευτές του κόμματος μπορούν να προσέλθουν στην επικείμενη ψηφοφορία με ενιαία θέση επί του σεναρίου της αποχής ή του να δηλώσουν “παρών”.

Ψήφος εμπιστοσύνης στις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δήλωσε χθες από τη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τη Συμφωνία ενώ σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες ενδείξεις, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον κ. Θεοδωράκη στην τελική θέση που θα λάβει και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. Σε ό,τι αφορά τους ευρωβουλευτές υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι, Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Χωρίς να την διαβάσω, είναι δυνατόν να εκφραστώ, ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Δημήτρης Κρεμαστινός, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κρεμαστινός πρόσθεσε ότι πρέπει να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, όπως γίνεται στα δημοκρατικά κόμματα και συμπλήρωσε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία και η μειοψηφία θα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση της πλειοψηφίας. Δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής να ψηφίζει αντίθετα από τον πρόεδρο του κόμματος σε ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη δηλώνει ότι ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη επανέλαβαν ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενόψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που είχε επισημάνει ήδη από χθες βράδυ η κ. Γεννηματά στη βουλή.

Στο ΚΙΝΑΛ δεν φοβόμαστε ρευστοποίηση, είναι η ραχοκοκαλιά της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, την σχέση με την ΣΥΡΙΖΑ, την περιέγραψε ανάγλυφα η κ. Γεννηματά, αναφέρουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Κρεμαστινού περί βελτίωσης των συνθηκών για διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, αφού οριστεί πρώτα η ημερομηνία ψήφισης στη Βουλή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα