back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιστορική πρόκριση του Τσιτσιπά στους “16” του Australian Open

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 3-1 σετ του μαχητικού Νικολόζ Μπασιλασβίλι, προκρίθηκε στους “16” του Australian Open εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο τουρνουά της Μελβούρνης  και για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται στους “16” της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς, χρειάστηκε  2 ώρες και 54 λεπτά για να σφραγίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού, κερδίζοντας με 6-3, 3-6, 7-6(7), 6-4 τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Οι δύο τενίστες μοιράστηκαν τα δύο πρώτα σετ, με τον Τσιτσιπά να παίρνει το πρώτο σετ και τον Μπασιλασβίλι το δεύτερο. Η μεγάλη μάχη δόθηκε στο τρίτο σετ, το οποίο κρίθηκε στο tie-break, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 9-7  και να παίρνει το ψυχολογικό προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Μπασιλασβίλι παρά την απογοήτευσή του προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν ψύχραιμος και το κατέκτησε  με 6-4, πανηγυρίζοντας την ιστορική του πρόκριση στην φάση των “16” του τουρνουά.

Και τώρα… Φέντερερ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το πρωί της Κυριακής στον 4ο γύρο του φετινού Αυστραλιανού Όπεν τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ.

Τσιτσιπάς:”Παίζω στο σπίτι μου”

“Αισθάνομαι σαν να παίζω σπίτι μου. Είναι το πρώτο τουρνουά στο οποίο αγωνίζομαι με τόσο πολύ κόσμο από την Ελλάδα στο πλευρό μου και γι’ αυτό είναι ήδη από τα αγαπημένα μου”, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο 20χρονος πρωταθλητής μας.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα