back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε μια κλωστή η ύπαρξη της Folli Follie – Ύστατη προσπάθεια για συναίνεση των πιστωτών

Διαβάστε επίσης

Σε μια κλωστή κρέμεται η επιβίωση της Folli Follie καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των πιστωτών, προς τους οποίους δεν έχει ξεκαθαριστεί τι είδους ανταλλάγματα θα λάβουν προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο σχέδιο εξυγίανσης αλλά και να καταβάλλουν 41 εκατ. ευρώ που χρειάζεται άμεσα η επιχείρηση.

Το πιθανότερο είναι η πρόταση να περιλαμβάνει την ανταλλαγή του χρέους με μετοχές μιας νέας εταιρίας που θα αναλάβει να αντικαταστήσει σε επίπεδο λειτουργίας τη Folli Follie δηλαδή τη νέα Folli Follie. Η δημιουργία της ένας εταιρίας θα γίνει βάση των διατάξεων 106β και δ του πτωχευτικού κώδικα με το δ να απαιτεί τη συναίνεση του ελληνικού δημοσίου.

Η προσπάθεια των χρηματοοικονομικών συμβούλων σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί σε ομολογιούχους έχει επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση και σύνταξη των ισολογισμών ώστε στη συνέχεια να επιχειρηθεί η «ανάκτηση» φόρων που έχουν πληρωθεί επί κερδών τα οποία είναι πλασματικά. Παράλληλα επιχειρείται να ανακτηθεί ποσό εκ του δανείου ύψους 122 εκ ευρώ που είχε δοθεί από την Κινέζικη θυγατρική προς μια άγνωστης προς το παρόν ταυτότητας εταιρία την Landocean!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αν η επικείμενη Γ.Σ. των ομολογιούχων και αποφασίσει θετικά επί των προτάσεων αναδιάρθρωσης, η απαραίτητη συναίνεση ποσοστού του 60% των ανέγγυων πιστωτών της εταιρίας δεν συμπληρώνεται ώστε να τρέξει το αίτημα αναδιάρθρωσης μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα