back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Στηρίζουμε μια λύση στα βόρεια σύνορα μας- Αυτόνομο στις εκλογές το Ποτάμι

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση, “μια είναι η γραμμή, η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου” ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι : “στηρίζουμε μια λύση στα βόρεια σύνορα μας”.

Το κόμμα στο σύνολο του και ο αρχηγός, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, έχει μια θέση:”το πρόβλημα πρέπει να λυθεί”. Υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα της απόφασης για ψήφο κατά συνείδηση, λέγοντας μεταξύ άλλων, οτι το Μακεδονικό είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει διαφορετικές απόψεις μέσα στην κοινωνία, σημειώνοντας οτι είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ακόμη και μέσα στα κόμματα.

Κληθείς να απαντήσει γιατί τιμωρήθηκε ο Σπύρος Δανέλλης, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ;oτι δεν ισχύει το ίδιο και για την ψήφο εμπιστοσύνης , καθώς όπως είπε, αυτή σημαίνει υποστήριξη και στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί βουλευτής να περάσει απ;o την αντιπολίτευση στη συμπολίτευση, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στη συνοχή της ΚΟ και τους πέντε βουλευτές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα πάνε αλλού, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυο σημεία που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού: 1ον, το πατριωτικό συμφέρον πάνω απο το κομματικό και 2ον, οτι πρόκειται για να σύγχρονο κόμμα, στο οποίο, όπως ανέφερε, συζητούμε και διαφωνούμε, αλλά στον πυρήνα μένουμε ενωμένοι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε οτι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές ως η κύρια Ευρωπαική δύναμη, χαρακτηρίζοντας κριτήριο τις ευρωεκλογές του Μαίου ενόψει των εθνικών εκλογών. “Ο κόσμος αποφασίζει, αν η ψήφος του λαού είναι αρνητική, θα πάω σπίτι μου”, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα