back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει δύο δημοσιογράφους του Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Δύο δημοσιογράφοι του Αθήνα 9.84 βραβεύθηκαν χθες από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων όπως, η κοινωνική αλληλεγγύη, το προσφυγικό, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, αλλά και στην προώθηση των 17 στόχων του ΟΗΕ, μέσα από στοχευμένες εκπομπές, σε συνεργασία με τον Οργανισμό.

Πρόκειται για την αρχισυντάκτρια του Πολιτιστικού Τμήματος του σταθμού Ελεωνόρα Ορφανίδου και την αρχισυντάκτρια σύνταξης Ελευθερία Κουμάντου, έλαβαν τιμητική διάκριση για την προσφορά τους στη δημοσιογραφία μέσα από την εκπομπή «Ντάμες Σπαθί», που παρουσιάζεται καθημερινά από τις 12 έως τη μια μετά το μεσημέρι στους 98.3.

Το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέδωσε στις δύο συναδέλφους ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.


Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε Ειδική Τιμητική Διάκριση στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο για την πλούσια εκκλησιαστική και κοινωνική του διακονία σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος του απένειμε την τιμητική διάκριση, αναφέρθηκε στο πνευματικό έργο του και τον τρόπο που υπερασπίζεται τον Ελληνισμό, «κάτι που εμπνέει όλους εμάς». Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, ανέφερε ότι εκτός από τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, χρειάζεται και η αγάπη: Χρειαζόμαστε μια αντίσταση ποιότητας , ως ελπίδα για το μέλλον.

Επίσης, Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Γεώργιο Μπαλταδώρο, πιλότο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, που έδωσε τη ζωή του για την υπεράσπιση της πατρίδας αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη και στον εμβληματικό άνθρωπο του Αιγαίου, Κυριάκο Παπαδόπουλου, υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βραβεύτηκαν οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Κακαουνάκη, Μαρία Παναγιώτου, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνος Τσιακανίκας και ‘Ακης Παυλόπουλος, για την προσφορά τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το νέο βραβείο «Πάνος Σόμπολος» έλαβε ο Πάνος Καρσυώτης.

Βραβείο Οικονομικού ρεπορτάζ στους Γιώργο Τζώλη και Δημήτρη Δελεβέγκο.

Βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ

Το Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου και το Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στον Γεώργιο Λυκουρέντζο.

Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργιος Καραγιάννης» στον Αναστάσιο Οικονόμου.

Το Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» έλαβε η Μαρία Ρηγούτσου.

Το Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου έλαβε ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης και το Βραβείο «Δικαίας Ζαμπούνη» της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου στον Αντώνιο Μουντάκη.

Τέλος τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι Άρια Αγάτσα, Στράτος Μπαλής, Άρης Ράβανος, Σωτήρης Τριανταφύλλου, στην ERT REPORT, στην «Θεσσαλονικέων πόλις», στον Χρήστο Κυρίτση, στον Γεώργιο Λεβεντογιάννη, στον Χάρη Λυμπερόπουλο, στην Σάσα Μανέτα, στον Στράτο Παραδιά και στον Αθανάσιο Σοφό.

Η 35η τελετή απονομής των Ετήσιων Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Βασ. Μπότση  πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών.

 

Newsroom Αθήνα 9.84- Βίκυ Παπαστεφάνου

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα