back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: «Για τα εθνικά θέματα οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επίπεδο debate»

Διαβάστε επίσης

«Για τα εθνικά θέματα οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επίπεδο debate. Όταν θέλεις να χαράξεις εθνική στρατηγική, οι συζητήσεις γίνονται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα σε ένα κλειστό τραπέζι. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν φοβάται το debate με τον κύριο Τσίπρα, θα αποτυπώσει τα επιχειρήματά του στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή».

Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 και την εκπομπή « Στάση των 2». Πρόσθεσε ότι αν θέλει ο Πρωθυπουργός να κάνει debate για το Μακεδονικό, να το κάνει με τον κύριο Καμμένο, που όχι μόνο αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έχει αφήσει και σαφέστατους υπαινιγμούς ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα χρηματισμού. « Η ΝΔ έχει πάντα πάνω στο τραπέζι το αίτημα για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης Κοτζιά, μετά και το χθεσινό tweet του Πάνου Καμμένου που τον φωτογραφίζει», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαρβιτσιώτης.
Τόνισε επίσης ότι η ΠΓΔΜ έχει ανοίξει το δρόμο για το ΝΑΤΟ από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, και όχι από την κύρωση στη Βουλή της. “Η χώρα μας έχασε το μεγάλο διαπραγματευτικό της ατού που ήταν το μπλοκάρισμα των γειτόνων στο ΝΑΤΟ, και η ΝΔ θα αξιοποιήσει τη θέση της στην Ευρώπη για να βελτιώσει την κακή συμφωνία”, ανέφερε ο πρώην Υπουργός.
Στο ερώτημα τέλος αν παραμένει στο τραπέζι η πρόταση μομφής εκ μέρους της ΝΔ, ο κύριος Βαρβιτσιώτης απάντησε “ Θα το δούμε. Υπάρχει θεσμική δυσαρμονία. Περιμένουμε τους καινούριους συσχετισμούς στη Βουλή, σε σχέση με τις Επιτροπές”, είπε και υπενθύμισε ότι όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993 έχασε έναν βουλευτή, προχώρησε σε εκλογές, αν και δεν είχε χάσει τη δεδηλωμένη, αλλά την πλειοψηφία των μελών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα