Search

Κοτόπουλο με αρακά

181

Ας ξεκινήσουμε να το φτιάξουμε…

Αφού πλύνουμε καλά το κοτόπουλο, αν δεν μας το έχει κόψει ο χασάπης μας, το κόβουμε εμείς σε μερίδες και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι για να το τσιγαρίσουμε μέχρι να ροδίσει.

Όταν ροδίσει ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κρεμμύδι που το έχουμε περάσει από το μούλτι , το φέρνουμε άλλες δύο βόλτες να μαραθεί και το κρεμμύδι και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανελογαρύφαλλα, χυμό ντομάτας και λίγο πελτέ για να κοκκινήσει, αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μιάμιση δύο ώρες, ή στην χύτρα ταχύτητας για μια ώρα ο κόκορας, αν έχουμε αλανιάρη, αν έχουμε κόκορα του εμπορίου οι χρόνοι του μαγειρέματος είναι σαφώς μικρότεροι και για το κοτόπουλο όμως ισχύει το ίδιο.

Όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε με ένα πιρούνι και τον βάζουμε σε ένα μπολ να μας περιμένει.

Στην σάλτσα που έχει γίνει από το βράσιμο του κόκορα, ρίχνουμε τον αρακά, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι ακόμη αν χρειαστεί και περιμένουμε σχεδόν να γίνει, τότε ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο για να πάρουν όλα μαζί μια βράση.

Υπέροχο, λατρεμένο φαγητό, το σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και λευκό τυρί.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *