back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ η πρόταση Θεοχαρόπουλου για «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε οριακά με 29 ψήφους υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου, ενώ 22 ψήφισαν υπέρ της άλλης πρότασης που ετέθη κατά τη συνεδρίαση για αποχή. Καταμετρήθηκαν επίσης και δύο λευκά.

Θεοχαρόπουλος: «Σε θετική κατεύθυνση η Συμφωνία των Πρεσπών»

«Σε θετική κατεύθυνση η Συμφωνία των Πρεσπών», είχε τονίσει κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Η ιστορία» όπως είπε «καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση». «Στο πλαίσιο αυτό» όπως επεσήμανε ο κ Θεοχαρόπουλος «είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική Αριστερά όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι και οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς με τον Σπύρο Λυκούδη, πήραν καθαρή θέση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπενθύμισε ότι την θέση του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, την είχε εκφράσει καθαρά και στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα παρέπεμψε και στη χθεσινή τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τάχθηκε -όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος- και αυτός, για άλλη μια φορά, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είναι σαφές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς «ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουν την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται σεβαστές οι θέσεις των κομμάτων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής, ειδικά -όπως είπε- από όσους υποστήριξαν τη διατήρηση της πολυκομματικότητας.

Παρών ή Αποχή

Εν τω μεταξύ, η άλλη άποψη, όπως εκφράστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες – μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του Θεόδωρου Μαργαρίτη, υποστηρίζει την επιλογή για Παρών ή Αποχή, γιατί έτσι εξασφαλίζεται – όπως επισημαίνεται-η ενότητα της ΔΗΜΑΡ και η συνοχή του ΚΙΝΑΛ. Ναι μεν, εκτιμά οτι η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι σε θετική κατεύθυνση, επιμένει ωστόσο ταυτόχρονα στην προκήρυξη εκλογών, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι υπάρχει μια κυβερνητική πλειοψηφία με αμφίβολη προγραμματική κατεύθυνση. Υπογραμμίζεται ακόμη το γεγονός οτι η κυβέρνηση προχώρησε χωρίς συναινέσεις αλλά αντίθετα με απόλυτη εργαλειοποίηση με στόχο τα παιχνίδια εξουσίας και την κομματική αντιπαράθεση.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα