back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί νοτιάδες – Προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα

Διαβάστε επίσης

Βροχερή με ισχυρούς νοτιάδες και αυξημένη υγρασία θα είναι όλη η εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα επιδεινωθούν Τετάρτη και Πέμπτη. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Καλλιόπη Ασλανίδου, ο κ. Σιούτας προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νοτιάδες έως και 7 μποφόρ που θα πνέουν θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γι αύριο Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα στα δυτικά , και από το βράδυ στα βορειοανατολικά, πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική, προβλέπεται συννεφιά, παροδικά αυξημένη. Βαθμιαία όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στον Θερμαϊκό κόλπο τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία προβλέπονται τοπικές βροχές από τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, που πιθανώς το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα ανατολικά σε νότιους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου, όμως στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο -κατά τόπους- θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, συννεφιά παροδικά αυξημένη, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη με ασθενείς τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα