back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Oι τρεις βασικές αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit που παρουσίασε η Μέι

Διαβάστε επίσης

H βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, απευθύνθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Κοινοτήτων, σε μία ακόμη προσπάθεια να κερδίσει τις ψήφους των βουλευτών για τη συμφωνία του Brexit.

Η Τερέζα Μέι παρουσίασε ένα plan B καθώς η συμφωνία Brexit, που διαπραγματεύθηκε μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο δραματικές αλλαγές.

Είπε ότι το νέο σχέδιο-συμφωνία θα έχει βασικά 3 αλλαγές, αλλά τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση είναι σε εξέλιξη και ότι θα παρουσιάσει μία ακόμη ανανεωμένη συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων την ερχόμενη Τρίτη.
Μεταξύ των αλλαγών είναι και η κατάργηση του τέλους των £ 65 για τους πολίτες της ΕΕ που υποβάλλουν αίτηση για παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ενδεχόμενο νέας νομοθεσίας (εάν κριθεί απαραίτητο) για την εφαρμογή της τροπολογίας John Mann για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και αλλαγές στο ζήτημα της Ιρλανδίας.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, προσθέτοντας ότι η ανάκληση του άρθρου 50 θα ήταν αντίθετη με τα αποτελέσματα της ψήφου υπέρ του Brexit.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της Ιρλανδίας ειδικότερα,  η πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία του Μπέλφαστ (γνωστή και ως συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής).

 

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα