back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σφοδρή αντιπαράθεση για την Συμφωνία και το συλλαλητήριο – «Κινούμενη άμμος» τα κόμματα

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στη Βουλή.

Στις 5 το απόγευμα το σχετικό νομοσχέδιο θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας θα αποφασιστούν στις 12 το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Η Συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

“Κινούμενη άμμος” είναι τα κόμματα ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή του ο Γιώργος Αμυράς. «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος, του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα»,

Πλέον το Ποτάμι αριθμεί 4 βουλευτές κάτι που σημαίνει ότι παύει να διατηρεί τα προνόμια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, όπως το δικαίωμα του επικεφαλής να ομιλεί ως αρχηγός κόμματος στην Ολομέλεια.

Στις 6.00 το απόγευμα, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση του Ποταμιού για το ονοματολογικό. Ανάμεσα σε άλλους συμμετέχουν: ο πρέσβης ε.τ Αριστείδης Αγαθοκλής, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο επ.καθηγητής Βαλκανικών Σπουδών Ιωάννης Αρμακόλας

Σε έκτακτο καταστατικό συνέδριο τον Μάρτιο προχωρά το Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Θάναση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος με την έγκριση της πλειοψηφίας της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας. «Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής. Η ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και ότι οι προοδευτικοί πολίτες μπορούν να κρίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα