back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θ. Μαργαρίτης: «Tο ζήτημα είναι να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς»

Διαβάστε επίσης

«Η διαδικασία ενιαίου κόμματος στην κεντροαριστερά είναι η μεγάλη εικόνα», τόνισε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και τη Νόνη Καραγιάννη.

«Tο ζήτημα είναι να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς»

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραμείνει στη ΔΗΜΑΡ ενώ έχει διαγραφεί από την ΚΟ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μόνος εκπρόσωπός του κόμματος στη Βουλή, ο κ. Μαργαρίτης δήλωσε ότι «από την ώρα που η ΔΗΜΑΡ είχε διατυπώσει το αίτημα να γίνει ενιαίος φορέας το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, η μεγάλη εικόνα μαζί με την κριτική μου για τα διοικητικά μέτρα σε βάρος του Θανάση Θεοχαρόπουλου, μαζί με τις αποσκευές μου, που είναι πιο θετικές από το μέσο όρο των εκτιμήσεων στο ΚΙΝΑΛ για τις Πρέσπες, η διαδικασία ενιαίου κόμματος στην κεντροαριστερά είναι η μεγάλη εικόνα. Αυτή τη μεγάλη εικόνα θέλω να κρατήσω, γιατί οι Πρέσπες αύριο κλείνουν τον κύκλο τους και σαν ψηφοφορία. Μετά μπαίνουμε στην καθημερινότητα και το ζήτημα είναι να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι η συμφωνία των Πρεσπών κινείται σε θετική κατεύθυνση, ο ίδιος εισηγήθηκε να στηριχθεί το «παρόν» ή την «αποχή» σαν μία λύση που διατηρεί και την ενότητα της ΔΗΜΑΡ και τη συνοχή του ΚΙΝΑΛ, «αλλά θέτει στο επίκεντρο και το κύριο πολιτικό ζήτημα, δηλαδή, ότι ενώ η συμφωνία των Πρεσπών είναι προς θετική κατεύθυνση ο τρόπος με τον οποίο εργαλειοποιήθηκε διαμορφώνει άλλες συντεταγμένες γενικής στήριξης συναίνεσης προς τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές».

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι, τον Μάρτιο σε ένα έκτακτο συνέδριο ολοκληρώνεται ο μεταβατικός κύκλος του ΚΙΝΑΛ και κλείνει η φάση ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, κινήσεις πολιτών, ΕΔΕΜ και μετεξελίσεται σε ένα ενιαίοι φορέα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα