back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Επικός Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «4» του Australian Open – “Ζω το όνειρό μου” (video)

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 σετ τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open το οποίο διεξάγεται στην Μελβούρνη.

Ο Τσιτσιπάς, σαφώς ανώτερος από τον Ισπανό αντίπαλό του, Μπαουτίστα Αγκούτ κατάφερε να τον αποκλείσει και να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open με 3-1 σετ (5-7, 6-4, 4-6, 6-7).

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και εκεί θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών  που έγινε με 24 βαθμούς θερμοκρασία. Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης, που πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο του 20χρονου πρωταθλητής μας.


Αντίπαλός του στον αγώνα με τον οποίο θα διεκδικήσει πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο2) και τον Φράνσες Τιαφόε (ΗΠΑ, Νο39).

Πλέον έχει κερδίσει μίνιμουμ 809.000 ευρώ, ενώ αν καταφέρει να φτάσει στον τελικό θα πάρει κερδίζοντας τον τίτλο 3,6 εκατ. ευρώ και αν χάσει 1,84 εκατ. ευρώ! Στην ως τώρα καριέρα του ο Τσιτσιπάς μέχρι τώρα έχει κερδίσει (σύμφωνα με στοιχεία της ATP) 2,59 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδά του από το τρέχον Αυστραλιανό Open.

Οι δηλώσεις του Στέφανου

“Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζα ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε», τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Τσιτσιπάς μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο σετ και έμεινε πίσω, αφού ο Αγκούτ έκανε νωρίς ένα μπρέικ. Ο Στέφανος δεν απογοητεύτηκε, γύρισε το σετ, το οποίο και κατέκτησε με 7-5 στα γκέιμ, κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός έπαιξε τένις υψηλού επιπέδου.Έκανε και πάλι μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ, κράτησε το δικό του σερβίς στη συνέχεια και κατάφερε να το πάρει με 6-4 και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ. Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο Αγκούτ είχε το momentum και φαινόταν να έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και δυνάμεις σε σχέση με τον Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος όμως ήταν…πολύ σκληρός για να πεθάνει. Απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο τρίτο σετ. Παρόλο που βρέθηκε πίσω με 4-2 και φαινόταν ότι το σετ θα ήταν τυπική διαδικασία για τον Αγκούτ, ο Έλληνας πρωταθλητής, τέρας ψυχραιμίας, έκανε δύο μπέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, υπερασπίστηκε το δικό του κατακτώντας τα τέσσερα τελευταία γκέιμ. Το σετ στα χέρια του με 6-4 και 2-1 μπροστά. Η στιγμή ήταν δική του στον αγώνα και δεν ήθελε να την χαρίσει.

Στο τέταρτο σετ έσπασαν καρδιές, καθώς το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι το τέλος. Ο Τσιτσιπάς πάντως στο 6-5 υπέρ του έφτασε μία ανάσα από το μπρέικ και τη νίκη, καθώς είχε ματς πόιντ, αλλά ο Αγκούτ ισοφάρισε σε 6-6. Στο τάι μπρέικ όμως ο Στέφανος δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Ισπανό να ελπίζει. Μπήκε…φουριόζος και με 7-2 έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του και πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση για τα ημιτελικά.

Οι καλύτερες στιγμές του πρώτου σετ

 Η ισοφάριση του Αγκούτ

Ο Στέφανος κάνει το 2-1

Το τάι μπρέικ και η πρόκριση

 

Συγχαρητήρια

Ανάρτηση στο twitter έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον θρίαμβο του έλληνα τενίστα

Ο αντιπρόεδρος στο Ποτάμι Γ.Μαυρωτάς με ανάρτησή το twitter αναφέρει

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συνεχάρη τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη μεγάλη νίκη επί του Ισπανού Μπαουτίστα Αγκούτ, με ανάρτηση στο Twitter.

«Το παραμύθι συνεχίζεται για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μελβούρνη και μαζί του συνεχίζονται οι ευχές όλων μας για την κατάκτηση από τον @StefTsitsipas του πρώτου γκραν σλαμ στην καριέρα του. Δύο αγώνες έμειναν».

https://twitter.com/HellenicOlympic/status/1087604759773757440

«Τα όνειρα και οι ικανότητές σου δεν έχουν… ταβάνι» αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά συγχαίροντας τον τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά για τις επιτυχίες του.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα