back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Και ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας εξετάζει η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σε κατεύθυνση σφοδρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών κινείται η ΝΔ όπως φάνηκε από την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται για την κορύφωση της συζήτησης στην Ολομέλεια διατηρώντας πάνω στο τραπέζι και το «όπλο» της πρότασης δυσπιστίας.

Οι πληροφορίες από την Πειραιώς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΝΔ σε μία τέτοια κίνηση χωρίς πάντως να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζουν ότι μία πρόταση δυσπιστίας δεν έχει πιθανότητες να υπερψηφιστεί και μάλιστα λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές.  Εάν ωστόσο αποφασίσει η γαλάζια ηγεσία να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση αυτό θα έχει σαν στόχο να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της αντίδρασης της ΝΔ και την εξάντληση από πλευράς της όλων των διαθέσιμων «κοινοβουλευτικών όπλων» για την αποτροπή κύρωσης μίας συμφωνίας που η ίδια θεωρεί επιζήμια. Έχοντας καταθέσει ήδη πρόταση δυσπιστίας πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, η ΝΔ θα απευθυνθεί στο σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που αντιτίθενται στη συμφωνία, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ίδια έκανε στην πράξη τα πάντα για να μην περάσει. Γαλάζια στελέχη θεωρούν επίσης ότι θα καταδειχθεί εκ νέου ότι είναι «πολιτικά σαθρή» η πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση.

Μηνύματα από Θεσσαλονίκη

Θεωρείται βέβαιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στείλει μηνύματα για την στάση του κόμματός του στη Βουλή κατά την σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχει το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της ΝΔ που συγκαλεί η Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι πάντως οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως αυτές των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Νίκου Ταχιάου για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα