back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μια προσφορά για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Διαβάστε επίσης

Μία δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε τελικά για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Πρόκειται, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, για κοινοπρακτικό σχήμα που απαρτίζεται από τις εταιρείες Interem και Blackhawk, οι οποίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των πολύπαθων ναυπηγείων.

Να σημειωθεί ότι στο σχήμα συμμετέχει και ομάδα Ελλήνων επενδυτών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη διαδικασία απείχε η Onex του Πάνου Ξενοκώστα, η οποία είχε εκδηλώσει δημόσια τη βούλησή της να επενδύσει στα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά το Νεώριο Σύρου καθώς , επέλεξε να δώσει έμφαση στο Νεώριο Σύρου.

Τις διαδικασίες στην Ελευσίνα «τρέχει» για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών η KPMG, η οποία και θα κληθεί να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα, τόσο λόγω του γεγονότος ότι τα ναυπηγεία βρίσκονται σε φάση αδράνειας, όσο και λόγω του ύψους των υποχρεώσεών τους.

Η αίσθηση είναι ότι η προσφορά ικανοποιεί την προσπάθεια εξυγίανσης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο κοινοπρακτικό σχήμα που κατέθεσε την προσφορά για τα ναυπηγεία θεωρούνται αξιόπιστοι επενδυτές και προγραμματίζουν, εκτός από τα χρήματα για την κάλυψη των υποχρεώσεων που θα καταβάλουν, να προχωρήσουν και σε άμεσες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να «πάρει μπροστά» το ναυπηγείο.

Οι υποχρεώσεις των ναυπηγείων Ελευσίνας, ανέρχονται στα 209 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,6 εκατ. ευρώ οφείλονται στους 550 εργαζομένους τους. Από τα υπόλοιπα, το 48% των οφειλών είναι προς την Alpha Bank και το 40% προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο και προμηθευτές.

Να σημειωθεί ότι στο σχήμα συμμετέχει και ομάδα Ελλήνων επενδυτών.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα