back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Μ. Νίμιτς αναγνωρίζει ολοκλήρωση διαδικασίας στην ΠΓΔΜ αναμένει την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στη διευκρίνιση πως είναι έγκυρη και σύμφωνη με το σύνταγμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας η ολοκλήρωση των διαδικασιών κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη γειτονική χώρα προχώρησε χθες με δήλωσή του ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς.

Επίσης γνωστοποίησε την κοινοποίηση της ρηματικής διακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και στον ίδιο τονίζοντας ότι πλέον είναι η σειρά της Αθήνας να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που της αναλογούν στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Μ. Νίμιτς αναφέρει ότι «η μελέτη και η επακόλουθη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας μέσω των εθνικών διαδικασιών της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ήταν σύμφωνες με τις σχετικές προβλέψεις – όρους της συμφωνίας». Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της διαδικασίας στην ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εσωτερικές νομικές διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας σύμφωνα και με το Σύνταγμά της». «Προσβλέπω στην ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως περιγράφεται στη συμφωνία.

Όπως και στο παρελθόν, ο ΟΗΕ παραμένει δεσμευμένος να συνεχίσει να συνεργάζεται με τα δύο μέρη για την τελική επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς» καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Νίμιτς, ως μια σαφή αναγνώριση της εγκυρότητας των διαδικασιών στη γείτονα, με την εγγύηση μάλιστα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα