back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες πολέμου στον Ευαγγελισμό και το Νοσ. Νίκαιας με δεκάδες ράντζα – 48 ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς στις εφημερίες των μεγάλων Νοσοκομείων της Αττικής.

Την περασμένη εβδομάδα, ήταν το Αττικόν, αυτές τις ημέρες ο Ευαγγελισμός και το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Παράλληλα, η λίστα αναμονής ασθενών με σοβαρότατα προβλήματα για εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει φτάσει τους 48.

Η επιδημία γρίπης και οι επιπλοκές από τις λοιμώξεις έχουν οδηγήσει το σύστημα υγείας στα όρια του, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός αναπτύσσει περίπου 120 ράντζα μετά από κάθε εφημερία και ξεκινάει την νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο) ενώ 6 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας στη χθεσινή του εφημερία ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές για τους ασθενείς και θυμίζει νοσοκομείο σε εμπόλεμη ζώνη.

Προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές.

Στην Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου εισήχθηκαν 73 ασθενείς οι 35 εξ αυτών σε ράντζα, ακόμα και σε χαμηλά ράντζα.

Στην Α’ Καρδιολογική Κλινική εισήχθηκαν 36 ασθενείς οι 20 εξ’ αυτών βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα ράντζα έφταναν έως την πόρτα που ανοιγοκλείνει και μπαινοβγαίνουν οι συνοδοί από τη μεριά του κήπου, ενώ 6 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας μαζί με πολλούς άλλους ασθενείς.

ΜΕΘ: Λίστα Αναμονής

Σήμερα το πρωί 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Περίπου οι μισοί περιμένουν πάνω από 5 ημέρες. Χθες εξυπηρετήθηκαν μόνο 6 περιστατικά.

Δεύτερη λίστα αναμονής για ΜΕΘ κρατάει το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος για τα Νοσοκομεία της περιοχής. Χθες στην λίστα αναμονής βρίσκονταν 20 ασθενείς.

Λίστα αναμονής για ΜΕΘ έχουν και Περιφερειακά Νοσοκομεία καθότι δεν λειτουργεί η εφαρμογή του ΕΚΕΠΥ και προσπαθούν με συνεννοήσεις των εντατικολόγων των γύρω Νοσοκομείων να εξυπηρετούν τα περιστατικά.

Νίνα Κομνηνού

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα