back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους 34 διευθυντές φυλακών

Διαβάστε επίσης

Ευρεία σύσκεψη με τους συνολικά 34 Διευθυντές των φυλακών της χώρας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 υπό τον Υπουργό, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη και ανώτατων στελεχών του Υπουργείου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας (εσωτερικής και εξωτερικής) των καταστημάτων κράτησης, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους Διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού. Παράλληλα δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τον Υπουργό για τη λειτουργία των Τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και την στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Τέλος, ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι με την επιστροφή της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα θα είναι δυνατή η ενίσχυση των υποδομών και στην κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης, ενώ δεσμεύθηκε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του Γενικού Γραμματέα και άλλων στελεχών του Υπουργείου στις φυλακές.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα