back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σάλα λόγω σκότους-Προσεύχονται στη Νάντη

Διαβάστε επίσης

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος Αργεντινός Εμιλιάνο Σάλα διακόπηκαν λόγω σκότους στη Μάγχη και η αστυνομία φοβάται για το χειρότερο.

Οι έρευνες διακόπηκαν αφού έπεσε το σκοτάδι και η αστυνομία του νησιού Γκέρνζι θεωρεί ότι όσο περνούν οι ώρες ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι επιβαίνοντες, στην περίπτωση που είχαν καταφέρει να προσθαλασσωθούν.

“Δεν έχουμε βρει ούτε ίχνος τους. Αν προσθαλασσώθηκαν, οι πιθανότητες επιβίωσης, δυστυχώς σε αυτό το στάδιο είναι ελάχιστες”, ανέφερε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μόλις ξημερώσει.

Μαζί με τον 28χρονο Σάλα αγνοείται και ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους το οποίο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως του Γκέρνζι, στη Μάγχη. Ο Εμιλιάνο Σάλα έφυγε αεροπορικώς από τη Νάντη την Δευτέρα με προορισμό το Κάρντιφ όπου θα συνέχιζε την καριέρα του στη νέα του ομάδα.

Μειώνονται οι ελπίδες

“Δυστυχώς, φοβόμαστε το χειρότερο”, δήλωσε ο Τζον Φιτζέραλντ, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Channel Islands Airsearch. Αν είχε συντριβεί το αεροσκάφος “δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα, θα βλέπαμε συντρίμμια”, είπε. Στην περίπτωση αναγκαστικής προσθαλάσσωσης θα υπήρχαν κάποιες μικρές ελπίδες αλλά “υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο”. Και οι διασώστες θα ήταν σε θέση “σχεδόν σίγουρα” να διακρίνουν φώτα ή να εντοπίσουν κινητά τηλέφωνα, εξήγησε.

Επιπροσθέτως, η θερμοκρασία του νερού είναι τόσο χαμηλή αυτήν την εποχή που “αν βρίσκονταν στη θάλασσα, το κρύο θα τους είχε επηρεάσει σημαντικά”, πρόσθεσε.

Χιλιάδες Γάλλων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Νάντ και προσευχήθηκαν για τον ποδοσφαιριστή που μέχρι πριν λίγες ημέρες ανήκε στην ομάδα της πόλης:

https://youtu.be/BCb63v8qxIs

 

Αποτέλεσμα εικόνας για emiliano sala prayer

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα