back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την Πέμπτη για τις συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των συγκεντρώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος.

Το μεγάλο βάρος θα δοθεί περιμετρικά του Κοινοβουλίου αφού κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή.

Κύριο μέλημα των αστυνομικών αρχών είναι να αποτραπούν επιθέσεις και απόπειρες εισβολής ταραχοποιών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, όπως συνέβη στο συλλαλητήριο της Κυριακής και παράλληλα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των βουλευτών, κυρίως η ασφαλής αποχώρησή τους μετά την ψηφοφορία που αναμένεται να είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για τα λόγο αυτό το πιθανότερο είναι να στηθούν φραγμοί χαμηλά στη Βασ. Σοφίας και να απαγορευθεί η πρόσβαση ακόμα και πεζών από το ύψος των λουλουδάδικών και πάνω όπου είναι η κεντρική είσοδος πρόσβασης των βουλευτών.

Παράλληλα σχεδιάζεται η ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων από την πλευρά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, από όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Συλλαλητήριο της Κυριακής. Το συγκεκριμένο σημείο και οι δύο σκάλες που οδηγούν στο περιστύλιο της Βουλής έχει αναδειχθεί στο αδύναμο σημείο για τα μέτρα ασφαλείας, αφού τα τελευταία χρόνια σε πολλές διαδηλώσεις αποτελεί σημείο σύγκρουσης διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυξημένες αναμένεται να είναι και οι περιπολίες γύρω από τη Βουλή και στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος για τον έγκαιρο εντοπισμό «μπαχαλάκιδων».

Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο κάλεσμα για αντισυγκέντρωση αντιαξουσιαστών, η περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση. Αν τελικά πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση θα εφαρμοστεί το σχέδιο απομόνωσης των διαδηλωτών με διπλούς φραγμούς και ζώνες ασφαλείας σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Τέλος τροποποιήσεις αναμένεται να εφαρμοστούν και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ το πιθανότερο είναι κλείσουν σταθμοί του μετρό όπως στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=8F-1z9_fZYA” width=”560″ height=”420″]

Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ: Υπήρχαν πληροφορίες για εισβολή στην Βουλή

Εν τω μεταξύ με μακροσκελέστατη ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛΑΣ απαντά στην κριτική για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μέλημα της αστυνομίας ήταν αυτό να πραγματοποιηθεί ειρηνικά και με ασφάλεια και αφετέρου η προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων. Μάλιστα τονίζει ότι υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες για πρόθεση εισβολής στο κοινοβούλιο. Κάνει λόγο για πολυάριθμες ομάδες με εξοπλισμό που ενώθηκαν και έδρασαν συντονισμένα, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, εξαπολύοντας επικίνδυνες επιθέσεις και για το λόγο αυτό κρίθηκε απολύτως αναγκαία η χρήση χημικών. Μάλιστα η αστυνομία επισυνάπτει σχετικές αναρτήσεις στο ίντερνετ με χάρτες και οδηγίες για εισβολή στους χώρους του κοινοβουλίου

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα