back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Εθνική βόλεϊ μπορεί να κάνει και 3 νίκες στο Ευρωβόλεϊ της Άγκυρας

Διαβάστε επίσης

Tου Στέφανου Λεμονίδη

Η πρώτη αντίδραση στην κλήρωση του Ευρωβολεϊ γυναικών ήταν αρνητική στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μετά την αποκρυπτογράφηση των αντιπάλων τα συναισθήματα άλλαξαν και υπάρχει πλέον αισιοδοξία για πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού εκτός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σερβίας και της διοργανώτριας Τουρκίας, οι υπόλοιπες ομάδες παίζονται…

Η «γαλανόλευκη» στην επιστροφή της στο Ευρωβόλεϊ μετά από 18 χρόνια, θα ταξιδέψει στην Άγκυρα για να αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Τουρκία (3η θέση στο Euro 2017), την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και την Φινλανδία. Το Εuro 2019 θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών θα διεξαχθεί από 23 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2019 σε τέσσερις χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία). Σε κάθε μία από τις τέσσερις συνδιοργανώτριες χώρες θα διεξαχθεί ένας όμιλος και δύο αγώνες της φάσης των «16». Οι προημιτελικοί θα γίνουν σε Τουρκία και Πολωνία, ενώ οι ημιτελικοί, ο «μικρός» και ο «μεγάλος» τελικός στην Τουρκία.

Η Σερβία η Τουρκία δεν παίζονται, αλλά σύμφωνα με τη λογική έχουμε μια νίκη από χέρι, απέναντι στη Φιλανδία, που πέρασε στα τελικά ως δεύτερη, πίσω από την Εσθονία. Απο εκεί και πέρα του χεριού μας είναι και η Γαλλία, που έχει μόλις παίκτρια στο εξωτερικό, την “Ρουμάνα” Δασκάλου και απουσίαζε από τα δυο τελευταία Ευρωβόλει, ενώ η Βουλγαρία είναι του ύψους ή του βάθους και στο Ευρωβόλει 2017, τερμάτισε 9η και καταιδρωμένη. Και για να το προχωρήσουμε αν περάσουμε στους “16” ως τρίτη ομάδα, έχουμε βατή διασταύρωση με την Κροατία ή του Αζερμπαιτζάν.

Για το top-16 ο Α’ όμιλος θα παίξει χιαστί με τον Γ’ και ο Β’ με τον Δ’.

Αναλυτικά:

Α1 – Γ4
Α2 – Γ3
Α3 – Γ2
Α4 – Γ1

Β1 – Δ4
Β2 – Δ3
Β3 – Δ2
Β4 – Δ1

Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 και ο τελικός θα διεξαχθούν στην Άγκυρα.

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στους «16» της Ευρώπης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκιγιέρμο Ναράνχο, μετά τη κλήρωση των ομίλων που πραγματοποιήθηκε στη Κωνσταντινούπολη.

«Θεωρώ πως είναι ο δυσκολότερος όμιλος. Η Τουρκία ήταν η καλύτερη ομάδα από τους 4 διοργανωτές και υπάρχει επίσης η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ενθουσιασμένοι. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα είναι εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Εθνικής μας ομάδας και του Ελληνικού Βόλεϊ. Δεν θα είναι εύκολο, όμως πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Αναλυτικά οι 4 όμιλοι του Ευρωβόλεϊ 2019:

Α’ όμιλος (Τουρκία – Άγκυρα): Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Γαλλία, Φινλανδία, Ελλάδα.
Β’ όμιλος (Πολωνία – Λοτζ): Πολωνία, Ιταλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Πορτογαλία, Σλοβενία.
Γ’ όμιλος (Ουγγαρία – Βουδαπέστη): Ουγγαρία, Ολλανδία, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Εσθονία.
Δ’ όμιλος (Σλοβακία – Μπρατισλάβα): Σλοβακία, Ρωσία, Γερμανία, Λευκορωσία, Ισπανία, Ελβετία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα