back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύμα κακοκαιρίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Ενώ στην Ελλάδα περιμένουμε τον Φοίβο, το Παρίσι – και πολλές άλλες γαλλικές πόλεις – έχουν σκεπαστεί από το χιόνι. Στις ΗΠΑ το ψύχος έκανε ακόμα και τους καταρράκτες του Νιαγάρα να παγώσουν, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες έρχονται από την βορειοδυτική Ευρώπη με κατεύθυνση την δυτική Μεσόγειο και θα χτυπήσουν και την Ελλάδα. Στο μεταξύ, εδώ και μέρες σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες στην Ανατολική Τουρκία, την Αυστρία, τη Βοσνία αλλά και την Γερμανία.
Αρκετοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση αλλά και γενικευμένη και σφοδρή χιονόπτωση σε όλη την Ευρώπη.

ΗΠΑ

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ εδώ και κάποιες ημέρες. Στα κοινωνικά δίκτυα πρωταγωνιστεί από χθες η εικόνα του παγωμένου καταρράκτη του Νιαγάρα, ένα ομολογουμένος εντυπωσιακό αλλά και σπάνιο θέαμα.

Τα αμερικάνικα μέσα προειδοποιούν μάλιστα ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Γαλλία

Σοβαρά προβλήματα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχουν προκληθεί και σε πολλές περιοχές της Γαλλίας. Ο Πύργος του Άιφελ παραμένει κλειστός για τους επισκέπτες από εχθές εξαιτίας του πυκνού χιονιού που έκανε κάτασπρο το Παρίσι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία σε πολλές περιοχές εξαιτίας του χιονιού, κυρίως στη βορειοανατολική Γαλλία. Σήμερα το πρωί, συνολικά 24 διαμερίσματα είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καιρικών συνθηκών.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα