back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης: «Η παράταση μιας εκκρεμότητας θα έφερνε μια de facto λύση σε βάρος της χώρας»

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να απορρίψουμε μια πρόταση συμβιβαστική αλλά θετική για τα εθνικά συμφέροντα και να οδηγηθούμε σε μια πατρίδα μίζερη, ξενοφοβική με εκβλαστάνοντες αλυτρωτισμούς», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής από το βήμα της Ολομέλειας, προσθέτοντας ότι ο πατριωτισμός δεν είναι το μίσος για τους άλλους λαούς και πως η παράταση μιας εκκρεμότητας θα έφερνε μια de facto λύση σε βάρος της Ελλάδας.

Παράλληλα επιτέθηκε σε ΝΔ και ΔΗΣΥ, που όπως είπε δεν έκαναν μια προσπάθεια για να ξεχωρίσει η άποψη για σύνθετη ονομασία erga omnes με επιπλέον δεσμεύσεις, από την άποψη που διατείνονταν να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ο όρος Μακεδονία, γιατί η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, χαρακτηρίζοντας αλυτρωτικό το συγκεκριμένο σύνθημα.

«Κρύβεστε πίσω από την αχλή η Μακεδονία είναι μια και ελληνική και οι άλλοι είναι προδότες» τόνισε ο κ. Βούτσης, ενώ για τα επεισόδια της Κυριακής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει από όλες τις πλευρές σαφής καταδίκη του σχεδίου για επίθεση στην Βουλή, που έγινε με πρωτοφανείς μεθόδους από εκατοντάδες φιλοφασίστες.

«Οι προβοκάτορες που έδρασαν ήταν βολικοί για την κυβέρνηση, που ήθελε να τρομοκρατήσει τον κόσμο» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, λέγοντας ότι μέσα σε 30 λεπτά η αστυνομία θα μπορούσε να τους είχε διαλύσει.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα