back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

O δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη

Διαβάστε επίσης

O δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο οποίος απεβίωσε χθές σε ηλικία 61 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

«Είναι από τις στιγμές που παγώνει ο λόγος, το χέρι δεν πάει στο πληκτρολόγιο και το μυαλό παιδεύεται ανάμεσα στον πόνο και στο γεγονός, ανάμεσα στη σκληρή φύση της ζωής και την κρυφή προσδοκία ότι όλα είναι ψέματα, ανάμεσα στο αναπόδραστο και την άρνηση, τις αναμνήσεις και το δάκρυ. Είναι από τις «ειδήσεις» που δεν θες να έχεις ποτέ. Από τα κείμενα που εύχεσαι να μην αναγκαστείς να γράψεις. Και από τις ιστορίες που ελπίζεις να μην χρειαστεί να διηγηθείς», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με το οποίο αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους.

«Ο Θέμος είχε το χάρισμα της ανθρώπινης επικοινωνίας και το αστείρευτο ταλέντο της δημιουργίας. Αυτά τα είχε από τη φύση του. Αλλά δεν έμενε σε αυτά. Συνάμα ήταν ακαταπόνητος, εργασιομανής και επιπλέον μπορούσε να ακούει. Όλους τους συνεργάτες του. Παλιούς και έμπειρους, αλλά και νέους και φουριόζους. Έπαιρνε από τον καθένα το καλύτερο. Και έδινε με τη σειρά του ό,τι καλύτερο είχε: Την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση».

«Συχνά και στα μάτια πολλών, ο Θέμος ήταν θύμα του μύθου του, της εικόνας του. Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά και συνεργαστήκαμε για περισσότερο ή λιγότερο καιρό, είδαμε έναν άνθρωπο ευαίσθητο, ευάλωτο και εύθραυστο. Όχι μόνο έναν άνθρωπο που κατανοούσε, αποδεχόταν και στήριξε. Αλλά και έναν άνθρωπο, που άνοιγε τα αυτιά, τα μάτια και την καρδιά του και επηρεαζόταν, πραγματικά, νοιαζόταν, επηρεαζόταν. Δεν ξεχνούσε ποτέ. Δεν εγκατέλειπε τίποτα και κανέναν. Με αστείρευτο χιούμορ, γελούσε με την καρδιά του, σάρκαζε και αυτοσαρκαζόταν. Κυρίως το δεύτερο. Χωρίς αναστολές και κόμπλεξ.

Παρότι είχε μία συστολή, που τον παίδευε και έναν αδιόρατο φόβο να ανοιχτεί, τελικά εκφραζόταν. Προτιμούσε μεν να είναι ψύχραιμος, αλλά φανέρωνε τα συναισθήματά του, με ένα γλυκό τρόπο. Και έκανε όλους να αισθάνονται ανάλογα. Ήταν το χαμόγελο που τον ξεχώριζε. Και τον έκανε αγαπητό. Όταν χρειάστηκε να «μετρήσει» την αγάπη και την εκτίμηση των συνεργατών του, κατάλαβε ότι αυτό ήταν αμοιβαίο».

 

Με τη σύζυγο του Θέμου Αναστασιάδη επικοινώνησε ο ΠτΔ

Με τη σύζυγο του Θέμου Αναστασιάδη επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και της εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια του συζύγου της.

Αλ. Τσίπρας: «Η ζωή κι ο θάνατος επιβάλλουν τον σεβασμό πάνω και πέρα από διαφορές»

«Ο Θέμος Αναστασιάδης υπήρξε από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Αριστεράς και εμού προσωπικά. Η ζωή κι ο θάνατος όμως, έχουν τους δικούς τους κανόνες που επιβάλλουν τον σεβασμό πάνω και πέρα από διαφορές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους φίλους και τους συνεργάτες του», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός.

Τα πολιτικά κόμματα

 ΝΔ: Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε το δικό του διακριτό στίγμα

«Στην μακρά πορεία του στη δημοσιογραφία, από τις πρώτες μέρες της ελεύθερης ραδιοφωνίας στον 9,84, την αρθρογραφία του σε πολλές εφημερίδες, αλλά και την παρουσία του στην τηλεόραση, ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε το δικό του διακριτό στίγμα. Στην σύζυγό του, τα παιδιά του και σε όλους τους εργαζόμενους του “Πρώτου Θέματος” απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Κίνημα Αλλαγής: Αποχαιρετούμε έναν ευφυέστατο και πετυχημένο δημοσιογράφο

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ευφυέστατο και πετυχημένο δημοσιογράφο, έναν άνθρωπο με αστείρευτο χιούμορ στον οποίο χρωστάμε πολλά χαμόγελα της καθημερινότητας μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Θέμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Ποτάμι: Θερμά συλλυπητήρια στους φίλους και συναδέλφους του

Το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη σε ηλικία μόλις 61 ετών. «Θερμά συλλυπητήρια στους φίλους και συναδέλφους του στο Πρώτο Θέμα. Κουράγιο στην οικογένειά του», αναφέρει.

Ένωση Κεντρώων: Αφήνει την έντονη σφραγίδα του στο χώρο των ΜΜΕ

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη. Παρότι “φεύγει” πολύ νέος, ο Θέμος, αφήνει την έντονη σφραγίδα του στο χώρο των ΜΜΕ. Καυστικός, ανατρεπτικός, διεισδυτικός και προ πάντων με αστείρευτο χιούμορ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Έφυγε πρόωρα  μετά από σκληρή δοκιμασία που δύσκολα αντέχει κάποιος όσο χιούμορ και αυτοσαρκασμό και αν διαθέτει. Οικογένεια του είναι και η ομάδα του Πρώτου Θέματος τη φυσιογνωμία του οποίου καθόρισε».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα