back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκυταλοδρομία παραιτήσεων στο Λευκό Οίκο

Διαβάστε επίσης

Ένας ακόμη ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο, παίρνοντας τη σκυτάλη σε μία σειρά παραιτήσεων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις παραιτήσεις αξιωματούχων των πέντε τελευταίων Αμερικανών προέδρων.

Ο λόγος φυσικά για τον Γουές Μίτσελ ο οποίος θα θα αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον επόμενο μήνα, καθώς έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης για ευρωπαϊκές υποθέσεις αποχωρεί σε μια περίοδο που πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι δεσμευμένος στις ιστορικές συμμαχίες των ΗΠΑ, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Στην επιστολή παραίτησής του, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου, ο Μίτσελ επικαλείται προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, ενώ σημειώνει ότι έχει πετύχει τους στόχους που του είχαν τεθεί. Θα μείνει στη θέση του έως τις 15 Φεβρουαρίου.

«Καθώς η κυβέρνηση συμπληρώνει το δεύτερο έτος της, αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρώσει αυτά που ανέλαβα να κάνω όταν μου ανατέθηκε αυτή τη θέση», γράφει ο 41χρονος και επισημαίνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής στρατηγικής, όπως και ότι βοήθησε τον Μάικ Πομπέο να αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον.

Ακόμη, ο Μίτσελ σημειώνει στην επιστολή του ότι θέλει να έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για την οικογένειά του. «Τα παιδιά μου ζητούν περισσότερο χρόνο αυτή τη στιγμή. Εχω δύο σημαντικούς λόγους για να το κάνω αυτό. Ο ένας λέγεται Γουέσλι, η άλλη λέγεται Σαρλότ», δήλωσε σε συνέντευξή του.

Ο Μίτσελ επέμεινε ότι η παραίτησή του δεν είναι κίνηση διαμαρτυρίας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Πομπέο. Ο τελευταίος, σε ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε τον Μίτσελ για την «εξαιρετική δουλειά», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, έγραψε για τον Μίτσελ ότι υπήρξε «πολύτιμος και αποτελεσματικός ηγέτης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλός φίλος για τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ευρώπη».

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα