18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Διαβάστε επίσης

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που φέρεται να είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του με έναν απ’ αυτούς να του απαντά με κυνικότητα: «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η μαρτυρία ανήκει στη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου Βικτωρία Γριμάνη, με την εξέταση της οποίας άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Οι μάρτυρες που ακολούθησαν συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

Η κ. Γριμάνη κατέθεσε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο.

Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Με την έναρξη της διαδικασίας επικράτησε ένταση

Ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. Ζήτησε μάλιστα ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του.

Όταν όμως το αίτημά του απορρίφθηκε, τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη διακόπηκε για τις 15 Φεβρουαρίου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα