back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης: «Αποτρεπτική η ισχύς των ΕΔ στην Αν. Μεσόγειο και στα Βαλκάνια»

Διαβάστε επίσης

«Οι ΕΔ έχουν την ετοιμότητα και ικανότητα για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας» είπε ο ΥΠΕΘΑ Β. Αποστολάκης απευθυνόμενος σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη Χίο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μετέβη στη Χίο, όπου και επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής SAR SUPER PUMA ΠΑ, το Παράκτιο Περιπολικό «ΣΤΑΜΟΥ», τα πλοία του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-171, Ν/Γ 578 και την έδρα της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), o Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε, μεταξύ άλλων:

* Την αξιοπιστία των ΕΔ και την ετοιμότητα και ικανότητα εκτέλεσης της αποστολής τους στο ακέραιο για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας.
* Το ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς που αυτές αναπτύσσουν.
* Το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και τη διάθεση για προσφορά που χαρακτηρίζει το προσωπικό.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετέβη στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, όπου και παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ομοιώματος του Θ/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», το οποίο αποτελεί προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος ‘’Μαρία Τσάκος’’

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος ε.α Ευάγγελος Αποστολάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε το ΔΣ του ιδρύματος ‘’Μαρία Τσάκος’’ για τη σημασία που αποδίδει στη διατήρηση των ναυτικών παραδόσεων καθώς και τη συμβολή του στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης της νεολαίας. Συνεχάρη το ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το πρώτο ιδιωτικό Μη
Κερδοσκοπικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυτικής Κατεύθυνσης που λειτουργεί στη χώρα, εκφράζοντας την ευχή η εν λόγω πρωτοβουλία να βρει μιμητές. Και επισήμανε την αποτρεπτική ισχύ των ΕΔ και τις αμυντικές συνεργασίες που αυτές αναπτύσσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας στην περιοχή ευρύτερου εθνικού ενδιαφέροντος.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα