back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ.Κατρούγκαλος: Από την αρχή της διαδικασίας προσκομίσαμε τη ρηματική διακοίνωση

Διαβάστε επίσης

“Από την έναρξη της διαδικασίας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προσκομίσαμε τη ρηματική διακοίνωση με τη οποία μας είχαν θέσει υπόψιν μας το σύνολο των συνταγματικών τροποποιήσεων στη γειτονική χώρα” λέει στον “Αθήνα 9.84” ο κ.Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

“Η αντιπολίτευση λοιπόν επιμένει, μολονότι προσκομίστηκε επίσημα το κείμενο του συντάγματος με νέα ρηματική διακοίνωση, να τους φέρουμε κωδικοποιημένο σύνταγμα. Κάτι δηλαδή που ποτέ δεν γίνεται. Η συνθήκη των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει λαό, δεν αναγνωρίζει έθνος”.

‘Όπως δήλωσε, στην συνέντευξή του στην εκπομπή “Καθαρή έξοδος” με τον Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού , ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών:  “Το πραγματικό πρόβλημα της ΝΔ είναι στο εσωτερικό της έχει δυο τάσεις οι οποίες είναι αλληλοαποκλειόμενες. Η μία που συνδιαμόρφωσε την εθνική θέση: Μπακογιάννη, Καραμανλής, Δένδιας και ο κ. Κουμουτσάκος. Και μια άλλη, ας πούμε τον εμβληματικό εκπρόσωπό της τον κ. Γεωργιάδη που έλεγε “κωλοτούμπα” τον κ. Καραμανλή επειδή υιοθέτησε την εθνική στάση για τη σύνθετη ονομασία. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε προφάσεις εν αμαρτίες και σε επιχειρήματα τα οποία δεν στέκουν”.

“Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν, έτσι θεωρώ κι εγώ ότι τα μνημόνια συνεπάγονταν μια υποχώρηση της λαϊκής μας κυριαρχίας. Αυτό λοιπόν το συναισθηματικό υπόβαθρό υποδέχθηκε μια συμφωνία που υπό ομαλές συνθήκες θα πανηγυρίζαμε που την έχουμε” είπε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι : “Το βασικό πλεονέκτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι και η άλλη πλευρά αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα