back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Όχι σε συμφωνία Πρεσπών – Τις επόμενες μέρες σύγκληση κομματικών οργάνων για τις εσωκομματικές διεργασίες

Διαβάστε επίσης

Το ΚΙΝΑΛ προσέρχεται στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή καταψηφίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, γιατί δεν διαγράφονται τα σημεία αλυτρωτισμού και δεν κλείνουν θέματα αλλά αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν, ανοίγουν.

Παράλληλα, ασκούν κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό, λέγοντας οτι διαχρονικά η ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες καθώς δεν είχε ενιαία στάση, δεν έλυνε το πρόβλημα, μετακυλίοντας το συνεχώς. Σχολιάζοντας σε ειρωνικό τόνο την σημερινή παρέμβαση Καραμανλή, ανέφεραν χαρακτηριστικά απο τη Χαριλάου Τρικούπη «ο βασικός υπεύθυνος της χρεοκοπίας του ελληνικού λαού αποφάσισε να μιλήσει και να πει μόλις πέντε κουβέντες». Αναφερόμενοι στην επίθεση στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους.

Εσωκομματικές διεργασίες ΚΙΝΑΛ

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη πάντως έχει στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη μέρα μετά και την πρόσφατη διαγραφή Θεοχαρόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό όπως έγινε γνωστό θα συγκληθεί η Εκτελεστική Γραμματεία και η ΚΕ του ΚΙΝΑΛ έτσι ώστε να ορισθούν τα επόμενα βήματα προς το έκτακτο πολιτικό και καταστατικό συνέδριο στο τέλος Μαρτίου, προκειμένου, όπως επισημαίνεται απο τη Χαριλάου Τρικούπη , να ολοκληρωθεί η πολιτική και λειτουργική ενοποίηση του Κινήματος. Στις συνεδριάσεις αυτές αναμένεται να λάβουν μέρος και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως υπογραμμίζουν απο τη Χαριλάου Τρικούπη, τα περισσότερα εκλεγμένα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, επιθυμούν να παραμείνουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Παραπέμπουν μάλιστα στο σχετικό αίτημα των συγκεκριμένων στελεχών για σύγκληση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συζητηθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ που δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

Φ. Γεννηματά- Γ. Παπανδρέου

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει οτι η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται σε τακτική επαφή και διαρκή επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου και ότι όλα θα συζητηθούν προσεχώς στη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων. Απαντώντας σε ερώτηση για τα περί επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού με τον διαγραφέντα Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως υποστηρίζει, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζουν οτι ο Γιώργος Παπανδρέου, συνομιλεί καθώς είναι γνωστό σε όλους οτι είναι εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος.

Επίθεση σε κυβέρνηση για κεντροαριστερά

Ο Αλέξης Τσίπρας εξυφαίνει σχέδιο με στόχο να χτυπήσει το ΚΙΝΑΛ και εξυπηρετείται απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν στη Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζοντας οτι το Κίνημα Αλλαγής είναι η ραχοκοκαλιά της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα