back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσιτσιπάς λύγισε μπροστά στην εμπειρία του Ναδάλ

Διαβάστε επίσης

O Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να…φρενάρει τον ασταμάτητο Ραφαέλ Ναδάλ και ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ισπανό στον ημιτελικό του Australian Open.

Aνίκητος ο Ράφαελ Ναδάλ έχοντας απέναντί του τον φορμαρισμένο Στέφανο Τσιτσιπά, πρόσθεσε άλλη μια επιβλητική εμφάνιση στο ενεργητικό του και πήρε το εισιτήριο για τον 5ο του τελικό στο Australian Open.

Ο Ναδάλ επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-0 του Στέφανου στον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και περιμένει το νικητή του αυριανού αγώνα Τζόκοβιτς-Πουίγ για να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι δηλώσεις του Ναδάλ:

Σε ερώτηση για τον Τσιτσιπά για το εάν έχει λαμπρό μέλλον ο Ναδάλ απάντησε:

“Δεν θα είμαι αυτός που θα πω όχι, έχει τα πάντα για να τα καταφέρει, καλά χτυπήματα από την base line, είναι αρκετά επιθετικός. Μπορεί να γίνει ένας πρωταθλητής πολλών γκραντ σλαμ. Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε πολλούς αγώνες το επόμενο διάστημα”.

Για το αν μπορεί να παίξει καλύτερα:

“Ελπίζω πως μπορώ να παίξω καλύτερα”.

Για το πως αισθάνεται που πήγε στον τελικό:

“Αισθάνομαι υπέροχα. Το να ξεκινάς τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο όταν πριν από μερικές εβδομάδες δεν ήξερα αν θα παίξω στο open της Αυστραλίας. Είμαι εδώ όμως και ευχαριστώ την ομάδα μου για την υποστήριξε και τον κόσμο για τα μηνύματα που μου στέλνει”.

Για το αν έχει να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στους νεαρούς τενίστες:

“Όχι δεν χρειάζονται κάποιο μήνυμα. Είναι καλοί παίκτες, βελτιώνονται κάθε μήνα πάντα είναι πρόκληση να παίζεις απέναντι τους αλλά αυτό είναι το ωραίο στο άθλημα μας να είσαι σε θέση να μοιραστείς εμπειρίες με νέες γενιές. Να ευχηθώ σε όλους μια πετυχημένη καριέρα”.

Θυμηθείται το live του αγώνα


5-0 ο Ναδάλ στο 3ο σετ και μένει ένα γκέιμ για να πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής.


Ο ημιτελικός φαίνεται πως θα τελειώσει σύντομα. Ο Ναδάλ πήρε και το επόμενο γκέιμ. 4-0 με το Στέφανο να είναι απογοητευμένος.


Πολύ γρήγορα γίνεται το 3-0 για το Ράφα με το Στέφανο να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Ναδάλ θέλει να τελειώσει τον ημιτελικό στα 3 σετ.


3ο σετ-Άσχημο ξεκίνημα στο σετ για το Στέφανο. Ο Ναδάλ του κάνει μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ και προηγείται με 1-0. Η ψυχολογία του Τσιτσιπά έχει πέσει.


Το σετ ουσιαστικά κρίθηκε στο 4-4. Εκεί ο Ναδάλ που ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, έσπασε το σερβίς του Στέφανου έκανε το 5-4 και στη συνέχεια με το φαρμακερό του σερβίς έφτασε στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς μοιάζει μπλοκαρισμένος, δεν βρίσκει λύσεις στο παιχνίδι του Ναδάλ και μέχρι τώρα το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης δίκαια προηγείται.

Εύκολο γκέιμ για τον Ναδάλ που μοιάζει ανίκητος, 6-4 και 2-0 σετ για τον Ισπανό.


Δυστυχώς στο πιο κρίσιμο γκέιμ ο Ναδάλ κάνει μπρέικ, προηγείται με 5-4 και θα σερβίρει για το σετ.

Λαβ σέρβις γκέιμ του Ναδάλ και 4-4. Σε αυτό το σετ μέχρι τώρα οι δύο αντίπαλοι έχουν υπερασπιστεί το σερβίς τους.


Ο Στέφανος με εκπληκτικό σερβίς κάνει το 4-3 με λαβ-γκέιμ.


Ο Ναδάλ επιστρέφει δυναμικά και ισοφαρίζει σε 3-3. Συμπληρώσαμε 1 ώρα παιχνιδιού.

Εκπληκτικό γκέιμ. Ο Ναδάλ στο σερβίς του Τσιτσιπά είχε τριπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Στέφανος κατάφερε από 0-40 να πάρει το γκέιμ και ταυτόχρονα και ψυχολογία και να προηγείται με 3-2 στο 2ο σετ.


Ο Ναδάλ συνεχίζει να υπερασπίζεται το σερβίς του, χωρίς να αφήνει το Στέφανο να φτάσει σε μπρέικ. Ο Ισπανός ισοφαρίζει σε 2-2.

Ο Στέφανος επανέρχεται και κερδίσει το 3ο γκέιμ, κάνοντας το 2-1.

Ο Ναδάλ με πολύ καλό σερβίς απαντάει και 1-1.

2ο σετ-Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο σετ και κερδίζει λαβ σέρβις γκέιμ κάνοντας το 1-0.

1o σετ- Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλά, κέρδισε το πρώτο γκέιμ, όμως στη συνέχεια ο Ναδάλ έσπασε δύο φορές το σερβίς του Στέφανου και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ .

Εξαιρετικό πρώτο σετ από τον Ραφαέλ Ναδάλ που βρίσκει λύσεις σε όλα τα χτυπήματα του Στέφανου. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει να βρει λύσεις απέναντι στο δυναμικό παιχνίδι του Ισπανού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα