back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την ανάκτηση της κρατικής ενίσχυσης 135,8 εκατ. της ΛΑΡΚΟ ζητά η Κομισιόν

Διαβάστε επίσης

Περιθώριο 2 μηνών για να απαντήσει και να αποδείξει ότι έχει πραγματοποιηθεί η ανάκτηση της ενίσχυσης ύψους 135,8 εκατ. ευρώ στη ΛΑΡΚΟ δίνει η Κομισιόν στη χώρα μας.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας από αυτό να επιβάλει κατ ‘αποκοπή πρόστιμο και οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα σχετικά με τη μη εφαρμογή από την χώρα της απόφασης του Δικαστηρίου της 9ης Νοεμβρίου 2017 (υπόθεση C-481/16, Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας).

Με την απόφαση αυτή, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για μη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης της Επιτροπής της 27ης Μαρτίου 2014, η οποία υποχρέωσε την Ελλάδα να ανακτήσει από την “LARCO General Mining and Metallurgical Company SA” παράνομη και ασυμβίβαστη ενίσχυση ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω ενίσχυση χορηγήθηκε στην ΛΑΡΚΟ με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει δύο μήνες τώρα να απαντήσει και να αποδείξει ότι έχει πραγματοποιηθεί η ανάκτηση της ενίσχυσης. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας από αυτό να επιβάλει κατ ‘αποκοπή πρόστιμο και οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα