back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χορτόπιτα με χυλό καλαμποκάλευρου

Διαβάστε επίσης

Υπέροχη η ηπειρώτικη πίτα που μου είπε μια φίλη μου η Μαρία.

θα χρειαστούμε, μισό κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι, μαζί με μία κούπα σκληρό αλεύρι, λάδι ενάμιση ποτήρι, πρόβειο γιαούρτι ένα κεσεδάκι, λίγο νερό με το μάτι, όσο χρειαστεί δηλαδή, για να γίνει ούτε σφιχτός ο χυλός, ούτε αραιός.

Στρώνουμε τον μισό χυλό από κάτω στο λαδωμένο ταψί μας.

Έχουμε ένα κιλό διάφορα χόρτα, δυο τρία χλωρά κρεμμύδια, λίγο πράσο, άνηθο, μαϊντανό, λίγο πιπέρι, μισό κιλό φέτα και μια χούφτα τραχανά.

Τα χόρτα τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί αλλά δεν τα τσιγαρίζουμε. Στρώνουμε τα χόρτα που έχουμε βάλει μέσα και τον τραχανά, πάνω από τον χυλό, τρίβουμε την φέτα και την βάζουμε κι αυτή από πάνω, αραιώνουμε με λίγο νεράκι τον υπόλοιπο χυλό και τα σκεπάζουμε.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι η παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε μια ώρα στον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω.

Σημείωση: Με το ίδια υλικά μπορούμε να την φτιάξουμε και με φύλλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα