back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δύσκολη και στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης

«Σήμερα είναι μία δύσκολη και στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση, με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών η κύρωση της οποίας σημαίνει, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση».

Τόνισε επίσης, ότι «αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών» και υπογράμμισε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αμβλύνει «τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική Συμφωνία».

Επανέλαβε, τέλος, ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει «το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Σύντομα οι Έλληνες θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, στη ΝΔ στέκονται, μετά την ψηφοφορία, στο γεγονός ότι ο κ. Ζουράρις, αλλά και ο κ. Κόκκαλης -δύο βουλευτές που είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- δεν ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό καταδεικνύει, σύμφωνα με την Πειραιώς, ότι «η χώρα έχει πλέον μια θνησιγενή κυβέρνηση μειοψηφίας 149 βουλευτών».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα