back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Πετσίτη

Διαβάστε επίσης

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν ,μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου , τα δημοσιεύματα των Νέων και του Βήματος που αφορούν στον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, ενός προσώπου που φέρεται να είχε στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβιβασε φάκελο με δημοσιεύματα για την υπόθεση αυτή στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη .Τα επίμαχα δημοσιεύματα εμφανίζουν τον κ. Πετσίτη μεταξύ άλλων να “λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου” με σαφής υπόνοιες για τον ρόλο του στην εταιρεία ELFE συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ,η οποία έχει οφειλές προς τη ΔΕΠΑ που ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός συγκέντρωσε τα δημοσιεύματα αυτά και τα διαβίβαση πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας από τον κ.Ιωαννίδη να προχωρήσει στις «δικές του ενέργειες».

Προκαταρκτική έρευνα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών , αφού τα μελέτησε το <φάκελο Πετσίτη > έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες. Παράλληλα, διαβίβασε τα ίδια δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο παρεμφερείς δικαστικές έρευνες που είναι ανοιχτές :

Α) Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη της ELFE(του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ). Ο ίδιος με δηλωσή του είχε πει πως ουσιαστικά οι κινήσεις στην υπόθεση ηταν σε γνώση των αρμοδίων υπουργών ενώ με δήλωσή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» είχε υποστηρίξει ότι ο Μ.Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης. «Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου». Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα δημοσιεύματα ο κ.Πετσίτης «την ίδια περίοδο είχε προσληφθεί στην εταιρεία ELFE λαμβάνοντας έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό».

Β) Την υπόθεση που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Για την εν λόγω υπόθεση ασκήθηκε δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη μήνυση οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα