Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με σκόρερ τον Δημήτρη Μάνο(δανεικός από τον Ολυμπιακό) μόλις στο 6’ και τον διαιτητή Ζαχαριάδη να…τελειώνει τους φιλοξενούμενους στην επανάληψη.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και δικαιολογημένες φωνές για τον Απόλλωνα Σμύρνης που πάρα πολύ δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο, τον υποβιβασμό. Ο ΠΑΣ ευτύχησε στο 6’ να σκοράρει με τον Μάνο (υπέροχη ενέργεια και τελείωμα με το εξωτερικό) και στο 18’ στάθηκε τυχερός με τον Απόλλωνα να έχει δοκάρι και ευκαιρία να ισοφαρίσει σε ένα κομβικό χρονικά σημείο.

Στην επανάληψη, με την είσοδο του Ακόστα, οι φιλοξενούμενοι λειτούργησαν ακόμη καλύτερα, έλεγχαν την αναμέτρηση και έδειχναν έτοιμοι να ισοφαρίσουν αφού ο ΠΑΣ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Στο 75’ όμως ο διαιτητής Ζαχαριάδης  απέβαλε λανθασμένα τον Βάσιτς.

Σε εκείνη τη φάση, ο Αθανασιάδης πέρασε έξοχα για τον Μάνο, ο οποίος πλάσαρε τον εξερχόμενο Βάσιτς που ήταν εκτός εστίας, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων αλλά ο Ζαχαριάδης είδε χέρι και τον απέβαλε!

Το φάουλ εκτέλεσε ο Γιάκος και απέκρουσε ο Οριουέλα ο οποίος κάθισε κάτω από τα δοκάρια αφού ο Τεννές είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Αν και με δέκα και χωρίς τερματοφύλακα ο Απόλλων το πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το βαθμό παίζοντας με ψυχή και παλικαριά μέσα στα Γιάννενα.

Γήπεδο: «Οι Ζωσιμάδες»
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-0
Σκόρερ: 6΄ Μάνος
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κάρτες: Κόκκινη: 75′ Βάσιτς Κίτρινες: Μπεντινέλι, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Λίλα

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης – Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ – Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Σεργκελασβίλι – Κρίζμαν (73’ λ. τρ. Αθανασιάδης), Μάνος (90’ +1’ Λέο Μπαπτίστ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Βάσιτς – Κύργιας, Οριουέλα, Βαφέας 5 (46’ λ. τρ. Ακόστα)– Στάθης, Γαρουφαλιάς (73’ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ντούρσο, Ναδάλες – Ντεφεντερίκο, Ναζλίδης 5 (63’ Ριβέρο)