back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΝΔ τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Διαβάστε επίσης

«Η θηριωδία του Ολοκαυτώματος υπήρξε η πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζιστών.

Η πατρίδα μας πλήρωσε βαρύτατο τίμημα αφού από τους περίπου 80 χιλιάδες Έλληνες Εβραίους, μόνον 10 χιλιάδες κατόρθωσαν να επιβιώσουν. Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης αφανίστηκε σχεδόν στο σύνολό της.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο αντισημιτισμός αντί να έχει εξαλειφθεί βρίσκει, δυστυχώς, νέους θιασώτες. Κάποιοι εξ αυτών βεβήλωσαν πριν λίγες μέρες το μνημείο για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης στο Α.Π.Θ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μετωπικά με οποιονδήποτε επιχειρεί να αναβιώσει τις ιδέες του ολοκληρωτισμού στη χώρα μας. Και θα υπερασπιστεί τη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας, καθώς και τους θεσμούς που τη θωρακίζουν από τις δυνάμεις που την απειλούν».

Επετειακό λογότυπο

Η Νέα Δημοκρατία τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, ενσωματώνοντας στο λογότυπό της την κάτοψη του μνημείου του Ολοκαυτώματος του Βερολίνου και τα διακριτικά σήματα και χρώματα που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για να ταυτοποιούν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα