back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συναυλία για την Κινεζική Πρωτοχρονιά με την Φιλαρμονία Ορχήστρα Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό, αλλά και στα πολυάριθμα μέλη της Κινεζικής Κοινότητας της Αθήνας η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, το Τμήμα διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών Hebei και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού Hebei, οργανώνει μια συναυλία με σπάνια έργα Κινέζων συνθετών.

Ο πανάρχαιος Κινεζικός πολιτισμός έχει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του ιστορία και ιδιοσυστασία. Η σχέση του με τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό, και ειδικότερα τη μουσική, είναι μια σχέση αυτονομίας αλλά και αλληλεπίδρασης.

Στη συναυλία αυτή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακριβώς αυτή την αλληλεπίδραση ακούγοντας έργα που παρουσιάζουν σε σολιστική θέση τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά όργανα των Κινέζων με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Εξαιρετικοί δεξιοτέχνες σολίστ από την Κίνα θα ερμηνεύσουν έργα όπου πρωταγωνιστούν όργανα όπως το pipa, ένα χορδόφωνο όργανο που μοιάζει με το δικό μας λαούτο, το erhu, ένα ιδιότυπο όργανο που παίζεται με δοξάρι, και το zheng, που θυμίζει το κανονάκι ή το σαντούρι.

Ο ήχος της συμφωνικής ορχήστρας που πλαισιώνει τα εξωτικά αυτά μουσικά όργανα, που προέρχονται από την Άπω Ανατολή, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από πολύ γνωστά έργα του συμφωνικού κλασικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία δίνεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», Πυθαγόρα 8 στον Άλιμο με ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου από το viva.gr.

Σολίστ:

Tu Shan Xiang, pipa

Zhang Pei, zheng

Bai Yu, erhu

H Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Μουσική Διεύθυνση: Miran Vaupotić

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα