back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έντονη κινητικότητα στην Κεντροαριστερά

Διαβάστε επίσης

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην κεντροαριστερά υπό το βάρος του κατακερματισμού που υπέστη ο κεντρώος χώρος μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τις οποίες πυροδότησε η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα πολιτών που κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής Αριστεράς, στο πλαίσιο διεργασιών και ζυμώσεων για μια νέα αρχή, απευθύνει πρόσκληση μεταξύ άλλων στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο αλλά και στους Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη, οργανώνοντας εκδήλωση στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο ο κ. Θεοχαρόπουλος, όσο και ο κ. Λυκούδης εμφανίζονται σε πρώτη φάση θετικοί έναντι της πρόσκλησης.

ΚΙΝΑΛ και έκτακτο συνέδριο

Στο Κίνημα Αλλαγής, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο έκτακτο συνέδριο , όπου -όπως επισημαίνεται από το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη- είναι ο πιο κατάλληλος χώρος ώστε δημοκρατικά να παρθούν οι αποφάσεις για την ενιαία λειτουργία του κόμματος και την εκλογή των οργάνων του . Τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στην λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά, επαναλαμβάνουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη καθώς , μόνο έτσι-όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- θα αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής ενιαία ισχυρή φωνή και αποτελεσματική δράση την οποία απαιτούν οι συνιδρυτές του προοδευτικοί πολίτες.

Ευ.Βενιζέλος: Yποχρέωση μου να αγωνίζομαι για την ανάδειξη της κεντροαριστεράς – Δεν θα είμαι υποψήφιος στη Θεσ/νικη

Ρόλος μου και υποχρέωσή μου έναντι της χώρας, είναι να επισημαίνω αυτά που πρέπει να γίνουν στρατηγικά, να κτυπώ το κουδουνάκι του κινδύνου και, βεβαίως, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας της κεντροαριστεράς, δηλώνει την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στη Θεσ/νικη, ενισχύοντας δια αυτού του τρόπου τη σεναριολογία του προηγούμενου διαστήματος για υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα